Nonius Feteasca Neagra/Shiraz

Rood | Roemenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cramele Recas

Cramele Recas

Altijd wéér hetzelfde …. Wijn uit Roemenie ? Bestaat dat? Dat is toch niks ….!  Hé word wakker, wijnliefhebbers! Hier is wel het een en ander gebeurd nadat ze met Dictator Ceaucescu hebben afgerekend. Dat is tenslotte ook wel weer meer dan 30 jaar geleden intussen.  

Het Cramele Recas Estate, eigendom van de Engelsman Philip Cox en zijn Roemeense vrouw Elvira, hebben, vanaf de oprichting in 1998, enorm veel werk gestoken in het transformeren van hun stukje druivenwijngaard tot een hypermodern winery . Ondertussen is de productie van Cramele Recas nu ongeveer 20miljoen liter per jaar. In volume het derde grootste wijnbedrijf in Roemenië, maar het grootste in export. Groot-Brittannië is de grootse afzetmarkt gevolgd door Nederland. Hé, blijkbaar dus toch ….

De smetteloze wijngaarden zijn een combinatie van geëvolueerde aanplant en ook veel recentere aanplant. Met recente investeringen in het moderniseren en verbeteren van hun wijnmakerij, ontvangen ze regelmatig vliegende wijnmakers van wereldklasse, van vintage tot vintage, om met hun team samen te werken. De filosofie is eenvoudig: de absoluut beste productiemethoden toepassen op elke afzonderlijke wijn, de natuurlijke kwaliteit van de druiven verbeteren en behouden en elk jaar een product van consistent hoge kwaliteit leveren voor elk niveau van de gemaakte wijn.  

Website Cramele Recas

Bekijk Cramele Recas

Nonius Feteasca Neagra/Shiraz

Rood | Roemenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hier een originele 90% Feteasca Neagra met een tikje Shiraz van hypermodern wijnhuis Cramele Recas uit Roemenië. Uw kans om deze Roemeense lokale druif in zijn volle glorie te beleven. Interessant.

Kruidig en intens zwart fruit. In de smaak hele rijpe donkere pruimen- en bramen sap.  Niet te zwaar maar juist goed gestructureerd met fijne tannines en een vleugje oaky vanille op het eind. Het vertoont prima het kenmerkende typische fruitkarakter van de Feteascã Neagrã-druif - de meest aangeplante variëteit van Roemenië. Lekker bij harde schapenkaas. Super voor bij de goulash uit Hongarije. Kan pittigheid en gekruid eten aan.  Wie durft ?

Korte omschrijving

Feteasca Neagra druif. Bramen sap, rijpe pruim, kruidig en een klein spannend rafelrandje.

Product specificaties

Artikelnummer C89882
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Feteasca Neagra
Land Roemenië
Streek Viil Timisului
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Assemblage 90% Feteasca Negra en 10% Shiraz
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 15942084506141
EAN fles 5942084506144