Nonius Feteasca Neagra/Shiraz

Rood | Roemenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Cramele Recas

Cramele Recas

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange wijnbouw historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze brachten nieuwe technologie en energie wat nog steeds de basis vormt voor het succes van Roemeense wijn.

Cramele Recas is de meest succesvolle winery van Roemenië en heeft in de begin van de 21e eeuw veel wijngaarden compleet herplant met inheemse en internationale druivenrassen. De winery staat onder de leiding van twee ervaren wijnmakers de uit Australië afkomstige Hartley Smithers en de Spaanse Nora IriateSamen zorgen ze ervoor dat de wijnen opvallen en wereldwijd geroemd worden om hun uitstekende prijs kwaliteit verhouding.  

Website Cramele Recas

Bekijk Cramele Recas

Nonius Feteasca Neagra/Shiraz

Rood | Roemenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Stijlvolle wijn gemaakt van de inheemse Feteasca Neagra, voor het frivoole in de wijnen met de internationle Syrah voor body en structuur in de smaak.  Tijdens de rijping in rvs gebruikt men ook houten staven van Frans eiken om de wijn een zachte houttoon mee te geven.

Korte omschrijving

Een redelijk volle wijn met een intense neus van kersen, frambozen en viooltjes met een vleugje cinammon specerijenen een lichte kruidigheid.

Overige informatie

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

Perswijn magazine oktober 2015 - ***(*) (2013)

Product specificaties

Artikelnummer C89882
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Feteasca Neagra
Land Roemenië
Streek Viil Timisului
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Assemblage Feteasca Neagra / Shiraz
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 15942084506141
EAN fles 5942084506144