Nittnaus Prestige Kreuzkapelle Gruner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Nittnaus Selection Zweigelt

Nittnaus

De wijnmakerij Gebrüder Nittnaus ligt in Gols in Burgenland, de grootste wijnbouwgemeenschap van Oostenrijk. De familie bezit al meer dan 300 jaar wijngaarden en de 2 broers Hans Michael en Andreas Nittnaus runnen het bedrijf sinds 2019 met de steun van hun ouders Hans & Christine. Het unieke klimaat rond de Neusiedler See en de vruchtbare bodems creëren perfecte omstandigheden voor het brede assortiment hoogwaardige wijnen. Ze telen daarbij ook hun druivenrassen met de grootste zorg - duurzaam en volgens ecologische principes. Dat spreekt vanzelf, vinden ze dan ook!  Daarnaast draagt Hans Michael in de kelder een grote verantwoordelijkheid voor de stijl en expressiviteit van hun wijnen en tegelijkertijd is Andreas verantwoordelijk voor de verkoop. Zo kunnen ze met hun knowhow op verschillende niveaus bijdragen aan het succes van het familiewijnhuis.

 De Gebrüder Nittnaus staan voor consistentie, gegarandeerde kwaliteit, maar ook voor een continue nieuwe kijk op het geheel. De broers dagen elkaar uit en komen samen tot de mooiste nieuwe creaties.

Bekijk Nittnaus

Nittnaus Prestige Kreuzkapelle Gruner Veltliner

Wit | Oostenrijk | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Nittnaus maakt hier een heel bijzondere “Grüvy”. Deze  Grüner Veltliner is afkomstig uit een aparte wijngaard genaamd "Kreuzkapelle". Het specifieke koele microklimaat van deze wijngaard zorgt ervoor dat de druiven later kunnen rijpen. Ze blijven hier lekker fris, fruitig en houden dan ook tegelijkertijd die specifieke elegant kenmerken van een Grüner Veltliner, zonder log en alcoholisch te worden. De wijn heeft 3 tot 4 maanden doorgebracht in acacia-houten vaten. Het gebruik van acaciavaten tijdens de productie geven een bloemige noot, een verbeterde textuur en voegt nauwelijks een 'houtachtige' smaak toe. Hierdoor heeft wijn nog volop aroma's van kruisbessen, grapefruit en perzik. Hij heeft een zeer romig mondgevoel, met fijne zachte zuren, de zoetheid van het rijpe fruit in de delicate, lange afdronk. Een aanrader hierbij is de ‘Aziatische zalmcurry’. Hij past ook fantastisch bij de Gnocchi met pesto en groene asperges. Ook lekker bij ‘moeilijke’ groentes zoals venkel of bleekselderij. Kaas? Een stukje Franse Réblochon.

Korte omschrijving

Cool single vineyard Grüner Veltliner. Volop Fraîcheur. kruisbes, grapefruit, geel fruit. Gerijpt op Acacia- vaten. Groot groente liefhebber.

Product specificaties

Artikelnummer C34087
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Grüner Veltliner
Land Oostenrijk
Streek Burgenland
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 9120007316803
EAN fles 9120007311662