Le Grand Verdus Macerat Semillon (Orange wine)

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Le Grand Verdus Macerat Semillon (Orange wine)

Château Le Grand Verdus

In het hart van het heuvelachtige landschap in het AOC Bordeaux Supérieur gebied liggen de wijngaarden van Château Le Grand Verdus. Het statige landgoed, met haar 16e-eeuwse Renaissance-residentie, is al sinds 1810 in handen van de familie Le Grix de la Salle. Een traditionele familie. Al vele generaties dragen zij de kunst van het wijnmaken over van vader op zoon. Op dit moment staat de vierde generatie wijnmakers aan het roer van Château Le Grand Verdus: Antoine en Thomas Le Grix de la Salle. De wijngaarden beschikken over een uniek terroir en microklimaat en profiteren van de bijzondere samenstelling van het landschap rondom Bordeaux. De enorme variaties in hoogte creëren een lappendeken van verschillende bodemsoorten, van kalksteen tot klei en gravel. Al deze bodemsoorten dragen bij aan het unieke karakter van de wijnen van Château Le Grand Verdus.

Website: Château Le Grand Verdus

Bekijk Château Le Grand Verdus

Le Grand Verdus Macerat Semillon (Orange wine)

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Ook in het klassieke Bordeaux is nu ook de Orange wine doorgedrongen. Ze noemen hem dan ook maar “Macerat” naar het mee inweken van de schillen. Een mooie uitdaging om van de 70 jaar oude Sémillon wijnstokken eens wat anders te maken dan altijd maar weer die zoete Sauternes. En goed gelukt is ie! Een juist niet-oxidatieve, krachtige en toch zeer pure "Orange wine", met delicate tannines en een klein bittertje. Ongefilterd ook natuurlijk. Een unieke nieuwe proefervaring van witte Bordeaux. En daarbij een puike 91 punten van wijnrecensent James Suckling. Prima om enkele jaren te bewaren en te combineren met een breed scala aan gerechten waar we het vaak een beetje de Noord-Afrikaanse kant op moeten zoeken.

Korte omschrijving

Gewaagde Orange wine uit het Bordeaux Bastion. 100% Sémillon. Droog, Niet(!!) oxydatieve stijl. Delicaat en ietsje spannende tannines op het eind. Laat je maar lekker uitdagen.

Product specificaties

Artikelnummer C6586
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sémillon
Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appellatie Vin de France
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 18713655065865
EAN fles 8713655065868