La Lisse Soie d'Ivoire Chenin Blanc

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant La Lisse Soie d'Ivoire Chenin Blanc

Boutinot

Boutinot is een grote producent die wijnen sourced uit vele delen van de wereld. In de Rhone heeft men voornamelijk eigen wijngaarden waar gewerkt met respect voor de omgeving. Men gebruikt zo min mogelijk toevoegingen in het maken van de wijnen.

Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) is één van de Rhone Riders, een illuster gezelschap dat tot doel heeft de originele Rhone Villages te bewaren. Zij bestormen de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

La Lisse Soie d'Ivoire Chenin Blanc

Wit | Frankrijk | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een mooie bleekgele kleur schittert in het glas. De geur bevat tonen van karamel en brioche. Ook wat rijp steenfruit zoals perzik. In de smaak een volle en zachte aanzet, klein vanille-toontje, en een frisse afdronk met een fijne structuur.

Spijs & moment

Heerlijk bij rijke visgerechten of gebraden kip.

Korte omschrijving

Fijne Chenin Blanc uit de Aude vallei.

Product specificaties

Artikelnummer C53017
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chenin Blanc
Land Frankrijk
Streek Haute Vallée de l’Aude
Appellatie IGP Haute Vallee de L'Aude
Oogstjaar 2018
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 13430560006909
EAN fles 15027857002645