Karas Classic white

Wit | Armenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Karas A Tale of 2 Mountains white

Karas Family Wine Estates

Karas Wines is opgericht in 2002, een relatief nieuwe wijnmakerij dus, en dat in een land dat reeds duizenden jaren wijn maakt. Toch heeft het wijnhuis al veel respect weten te verdienen dankzij het team dat zeker zijn mannetje staat. Oom en nichtje Eduardo Eurnekian en Juliana Del Aguila Eurnekian hebben meer dan tien jaar wijn gemaakt in Bodega Del Fin Del Mundo, in Neuquén, Argentinië voordat ze terugkeerden naar hun voorouderlijk thuisland. Samen stichtten ze Karas (wat amfora betekent) in de schaduw van de berg Ararat in Armavir, Armenië. Wijnhandelaar en sommelier Juliana richtte zich jaren geleden op het maken van wijn met als mentor, Michel Rolland. In dit dit bijzondere project staat innovatie en verantwoordelijkheid voor het milieu centraal staan. De Eurnekians geloven dat Karas bruggen zal bouwen tussen Armenië en de rest van de wereld. Op de vulkanische bodems van Karas wordt een scala aan binnenlandse en internationale druiven gekweekt, waaronder: Khnodghni, Kangun, Chardonnay, Viognier, Rkatsiteli, Muscat, Syrah, Tannat, Cabernet Franc, Petit Verdot, Montepulciano en Ancellota. Zo talrijk als de druiven in de wijngaarden zijn, heeft Karas er bijna net zoveel wijnen van gemaakt. Wij selecteerden er voor u een aantal.

Website: Karas

Bekijk Karas Family Wine Estates

Karas Classic white

Wit | Armenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Karas white is een Armeense melange van elk 40% Kangun en Chardonnay, 10% Viognier en 10% Rkatsiteli, laat geoogst en zonder houtrijping. Dit geeft een hogere aromatische intensiteit van de druiven zelf. Rijp en smakelijk, wat de gemakkelijk drinkbare aantrekkingskracht benadrukt. Een bloemig en rokerig aroma waarin ook iets romigs als van boter/zuivel te ontdekken is. De smaak is vol en rond, met een klein bittertje. Gek genoeg blijft ie ook lekker “crispy”. Dit is echt eens iets om mee te experimenteren in de winkel of de keuken. De prijs-kwaliteit is hier uitstekend. Gaat prima bij wat licht gerookte visgerechten zoals forel of heilbot. Een uitstekend alternatief om eens te proberen


Korte omschrijving

Internationale Chardonnay, en Viognier, lokale Kangun en Rkatseli. Het zit er allemaal in. Bloemig, wat zuivel, licht gerookt aroma. Interessant samenspel wat u niet teleurstelt.

Product specificaties

Artikelnummer C4503
Kleur Wit
Type Stil
Land Armenië
Streek Ararat Valley
Appellatie Ararat Valley
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Kangun, Chardonnay, Viognier en Rkatsiteli
Alcohol percentage 14
EAN doos 14850011861014
EAN fles 4850011861017