Karas Classic red

Rood | Armenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Karas Classic red

Karas Family Wine Estates

Karas Wines is opgericht in 2002, een relatief nieuwe wijnmakerij dus, en dat in een land dat reeds duizenden jaren wijn maakt. Toch heeft het wijnhuis al veel respect weten te verdienen dankzij het team dat zeker zijn mannetje staat. Oom en nichtje Eduardo Eurnekian en Juliana Del Aguila Eurnekian hebben meer dan tien jaar wijn gemaakt in Bodega Del Fin Del Mundo, in Neuquén, Argentinië voordat ze terugkeerden naar hun voorouderlijk thuisland. Samen stichtten ze Karas (wat amfora betekent) in de schaduw van de berg Ararat in Armavir, Armenië. Wijnhandelaar en sommelier Juliana richtte zich jaren geleden op het maken van wijn met als mentor, Michel Rolland. In dit dit bijzondere project staat innovatie en verantwoordelijkheid voor het milieu centraal staan. De Eurnekians geloven dat Karas bruggen zal bouwen tussen Armenië en de rest van de wereld. Op de vulkanische bodems van Karas wordt een scala aan binnenlandse en internationale druiven gekweekt, waaronder: Khnodghni, Kangun, Chardonnay, Viognier, Rkatsiteli, Muscat, Syrah, Tannat, Cabernet Franc, Petit Verdot, Montepulciano en Ancellota. Zo talrijk als de druiven in de wijngaarden zijn, heeft Karas er bijna net zoveel wijnen van gemaakt. Wij selecteerden er voor u een aantal.

Website: Karas

Bekijk Karas Family Wine Estates

Karas Classic red

Rood | Armenië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Afkomstig uit de Ararat Vallei in Armenië. Vulkanische sedimenten vormen hier de bodem. Samen met een continentaal klimaat en de gebruikte Syrah, Cabernet Franc, Malbec  en Tannat druiven wordt hier een spannende wijn gemaakt met veel structuur. Intens paars in het glas, de Karas Classic red opent met aroma's van zwart fruit, gerookt vlees en een extra laagje met mediterrane kruiden. Mollig jamachtig fruit, chocolade en een overvloed aan peper, kruidnagel en nootmuskaat specerijen. De tannines op het eind geven duidelijk grip zonder storend te zijn. Lekker je tanden erin! Wel een wijn waar je dus wat bij moet eten: Peppersteak, Lamsbout uit de oven, en alles even bestrooien met Provençaalse kruiden.

Korte omschrijving

Stevig Armeens met een moderne twist. Zwart fruit, gerookt vlees en Provençaalse kruiden vormen de basis. Kordate tannines maken het af. Gastronomisch.

Product specificaties

Artikelnummer C4504
Kleur Rood
Type Stil
Land Armenië
Streek Ararat Valley
Appellatie Ararat Valley
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah, Cot, Cabernet Franc en Tannat
Alcohol percentage 14
EAN doos 14850011860932
EAN fles 4850011860935