Karas A Tale of 2 Mountains red

Rood | Armenië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Karas A Tale of 2 Mountains red

Karas Family Wine Estates

Karas Wines is opgericht in 2002, een relatief nieuwe wijnmakerij dus, en dat in een land dat reeds duizenden jaren wijn maakt. Toch heeft het wijnhuis al veel respect weten te verdienen dankzij het team dat zeker zijn mannetje staat. Oom en nichtje Eduardo Eurnekian en Juliana Del Aguila Eurnekian hebben meer dan tien jaar wijn gemaakt in Bodega Del Fin Del Mundo, in Neuquén, Argentinië voordat ze terugkeerden naar hun voorouderlijk thuisland. Samen stichtten ze Karas (wat amfora betekent) in de schaduw van de berg Ararat in Armavir, Armenië. Wijnhandelaar en sommelier Juliana richtte zich jaren geleden op het maken van wijn met als mentor, Michel Rolland. In dit dit bijzondere project staat innovatie en verantwoordelijkheid voor het milieu centraal staan. De Eurnekians geloven dat Karas bruggen zal bouwen tussen Armenië en de rest van de wereld. Op de vulkanische bodems van Karas wordt een scala aan binnenlandse en internationale druiven gekweekt, waaronder: Khnodghni, Kangun, Chardonnay, Viognier, Rkatsiteli, Muscat, Syrah, Tannat, Cabernet Franc, Petit Verdot, Montepulciano en Ancellota. Zo talrijk als de druiven in de wijngaarden zijn, heeft Karas er bijna net zoveel wijnen van gemaakt. Wij selecteerden er voor u een aantal.

Website: Karas

Bekijk Karas Family Wine Estates

Karas A Tale of 2 Mountains red

Rood | Armenië | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Armeense wijn heeft een historie van meer dan 6.000 jaar. Veel oude wijntraditie dus .... maar nu met de hulp van “flying winemaker” Michel Rolland weer helemaal van en bij deze tijd. Gemaakt van de lokale druif Areni samen met de moderne Malbec. Dat resulteert in een jonge, moderne, wijn met mooie karakteristieke aroma's. In het glas is de wijn rijk robijnrood, een sensatie van knapperig rijp rood fruit en vanille qua geuren. In de mond is de wijn verrassend in balans met verfrissende zuren en een mooie exotische toets. Het Armeense terroir met zijn mineraliteit uit de vulkanische bodem komt prachtig tot uiting in deze wijn. Een lekker glas voor samen aan de bbq bij gegrild allerlei.

Korte omschrijving

Armeniƫ , oud gebied, moderne wijn. Knapperig rood fruit, verfrissende zuren, mineraliteit. Kan solitair of samen aan tafel.

Product specificaties

Artikelnummer C4502
Kleur Rood
Type Stil
Land Armenië
Streek Ararat Valley
Appellatie Ararat Valley
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Areni en Malbec
Alcohol percentage 14
EAN doos 14850011860956
EAN fles 4850011860959