Henners Brut East Susex

Wit | 0.75 L | Verenigd Koninkrijk | 2014 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Les Volets Chardonnay

Boutinot

Boutinot is een grote producent die wijnen sourced uit vele delen van de wereld. In de Rhone heeft men voornamelijk eigen wijngaarden waar gewerkt met respect voor de omgeving. Men gebruikt zo min mogelijk toevoegingen in het maken van de wijnen.

Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) is één van de Rhone Riders, een illuster gezelschap dat tot doel heeft de originele Rhone Villages te bewaren. Zij bestormen de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar - perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Henners Brut East Susex

Wit | 0.75 L | Verenigd Koninkrijk | 2014 | Doos 6 stuks

Over de wijn

In de neus zorgen brioche-aroma's gecombineerd met crispy granny smith-appels voor een heerlijk aangename geur. De smaak is levendig met een aanhoudende mousse. In de smaak zorgen de frisse fruittonen, aardse gisttonen en verfijnde mousse voor een harmonisch samenspel. Gepaard met een uitgebalanceerde zuurgraad en een lange afdronk maken dit een zeer stijlvolle en kwalitatief hoogstaande mousserende wijn.

Spijs & moment

Heerlijk om zo van te genieten, met oesters, rivierkreeftjes of andere schaal- en schelpdieren.

Korte omschrijving

Stijlvolle en kwalitatief hoogstaande mousserende wijn uit East Sussex, Engeland.

Overige informatie

10% van de wijn wordt in houten barriques vergist. 85% van de wijn ondergaat malolactische fermentatie. De win krijgt 48 maanden lierijping op de fles. Dosage 7,5 gr/l.

Product specificaties

Artikelnummer C89525
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Pinot Noir
Land Verenigd Koninkrijk
Streek East Sussex
Oogstjaar 2014
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier
Alcohol percentage 12
EAN doos
EAN fles 5027857002648