Frau Ehrhard "natürlich" Riesling trocken

Wit | 0.75 L | 2021 | Duitsland | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Carl Ehrhard Berg Roseneck Riesling Trocken

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard en zijn familie verzorgen 22 hectare Riesling en Spätburgunder verspreid over zes uitstekende wijngaarden rond de stad Rüdesheim. Het landgoed is in 1815 gesticht door de familie Ehrhard en wordt sinds 1998 gerund door Carl en zijn charmante vrouw Petra. De Ehrhards streven ernaar om wijnen te maken met persoonlijkheid die het unieke karakter van hun wijngaarden tot uitdrukking brengen. En met succes!! Carl Ehrhard is de enige Duitse wijnmakerij die door wijnrecensent Eichelmann alsook door wijnmagazine Vinum wordt onderscheiden als de "Aufsteiger des Jahres”.

De zes wijngaarden in hun bezit - Berg Rottland, Berg Roseneck, Bischofsberg, Kirchenpfad, Klosterberg en Klosterlay liggen aan de steile oevers van de Rijn en worden onderhouden zonder het gebruik van kunstmest of herbiciden. In de wijnmakerij omarmen de Ehrhards traditionele methoden en behouden ze de fruitzuiverheid door minimale tussenkomst. De fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaats zonder toevoeging van gisten.  Deze precieze, krachtige wijnen zijn levendig en fris in hun jeugd en ontwikkelen een grote diepte en karakter terwijl ze hun helderheid behouden naarmate ze ouder worden.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

Frau Ehrhard "natürlich" Riesling trocken

Wit | 0.75 L | 2021 | Duitsland | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een "Vin Orange” uitstapje van Carl Ehrhard. 48 Jaar oude wijngaarden. 2 Maanden maceratie in de mandpers, 18 maanden spontaan vergist en ongefilterd gebotteld maakt het een rijk getextureerd glas. Droog in stijl. Beetje “Funky”.

Hij biedt geuren van theeblaadjes, sinaasappelschillen en potpourri en eindigen uiteindelijk met amandel, banaan en wat haver. Een pittige smaak van een sappige Boskoop appel met frisse sinaasappeltonen. Accentuerende limoenzuren en een aardse afdronk. Interessant vanuit een groot glas. De smaak umami, gefermenteerde gerechten of sojasaus gaan hier goed bij. Sushi? Try it out!

Korte omschrijving

Vin nature. Beetje Funky. Earl Grey thee, potpourri, gebakken appeltje. Umami combineert goed.

Product specificaties

Artikelnummer 22435
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12
EAN doos 4031285000207
EAN fles 4031285000191