False Bay Windswept Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2023 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waterkloof

Waterkloof

In 1993 begon eigenaar Paul Boutinot zijn zoektocht naar een wijngaard met een duidelijk "terroir” signatuur. De Côte d'Or, Chablis, Paulliac, Barolo, kwamen door hun prijs niet in aanmerking. Hij moest dus een nieuwe klassieker vinden. Het duurde tien jaar om de zoektocht te beperken tot een klein gebied op de zuidelijke en koele hellingen van de Schapenberg, met uitzicht op False Bay in de Kaap. Waterkloof was geboren en het harde werk begon. De eerste oogst als Waterkloof was pas in 2005.

Vanaf het begin werd besloten dat de andere helft van de boerderij gereserveerd moest worden om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden. Als logisch gevolg van deze inspanningen, werd in 2008 besloten om te beginnen met de ombouw van Waterkloof tot een volwaardige boerderij met geïntegreerde biologische en biologisch-dynamische landbouw. Demeter-gecertificeerd tegenwoordig alsook een van de eerste wijndomeinen in Zuid-Afrika die de WWF Biodiversity and Wine Initiative Champion-status ontving.

Waterkloof heeft een hele dierentuin die aan de wijnstokken werkt en het groene team bestaat uit paarden die worden gebruikt in plaats van tractoren om te ploegen, composteren, spuiten en oogsten. Runderen leveren mest voor biodynamische preparaten en compost. Schapen grazen in de wijngaarden, eten onkruid en verrijken de grond met stikstof en kalium uit hun mest. Kippen lopen vrij rond tussen de wijnstokken, eten snuitkevers en leggen verse eieren voor gebruik in het luxe restaurant van het, volledig regeneratieve, landgoed.

Ten slotte werd in 2009 een ultramoderne zwaartekrachtkelder, proeflokaal en restaurant gebouwd op de Schapenberg en begon Waterkloof zijn unieke wijnen over de hele wereld te exporteren. Waterkloof is heden ten dage de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen met een European touch. Hun merken als False Bay, Peacock Wild Ferment en Circle of life zijn tegenwoordig garanties voor topkwaliteit en uniek in hun soort!


Website Waterkloof

Bekijk Waterkloof

False Bay Windswept Sauvignon Blanc

Wit | 0.75 L | 2023 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Fantastische Sauvignon Blanc aan zee is dit. Fris en pittig met aroma's van gras, limoen-kruisbessenpunch, fynbos (inheemse Zuid-Afrikaanse struik), minerale tonen. False Bay Windswept Sauvignon Blanc  uit wijngaarden waarvan sommige op slechts 4,5 km  van de Atlantische Oceaan liggen. Gemaakt door Waterkloof's getalenteerde jonge keldermeester Nadia Barnard. De wijn rijpt minimaal 6 maanden op droesem voordat hij wordt gebotteld voor net wat die extra rijkdom  Geen andere toevoegingen dan een beetje zwavel als conserveermiddel. Vegan vriendelijke wijn. Perfect bij ceviche, gemarineerde inktvis of Thaise crabcakes.

Korte omschrijving

False Bay, echte Sauvignon Blanc. Cool climate zorgt voor stuivende kruisbes, limoen, en tikje mineralig in de afdronk. Als een frisse ochtendduik!

Product specificaties

Artikelnummer C89517
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Streek Coastal Region
Appellatie Coastal Region
Oogstjaar 2023
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 16009650000140
EAN fles 6009650000143