Ezimit Vranec

Rood | Macedonië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Ezimit Viognier

Ezimit

Ezimit Winery is een wijnmakerij, opgericht in 1991, en in privé-eigendom gevestigd in Macedonië. Ze integreren de traditie van druiventeelt die door de eeuwen heen in Macedonië aanwezig is geweest, samen met de toptechnologie die Ezimit Vino tegenwoordig bezit. Hier geen wet van de remmende voorsprong dus! Het klimaat geeft zeer goede resultaten voor hun aangeplante druivenrassen: Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Kratosija, Plavac, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat, Zupljanka.  Het bedrijf beheert maar liefst 400 hectare aan wijngaarden. In Europa is het volgens de ‘Austrian wine knights’ het op 3 na modernste wijnbedrijf. Het is daarnaast een zeer milieuvriendelijk werkend wijnhuis.De druiven groeien in een ecologisch gebied en worden met de hand geplukt. Eigenaren, management en medewerkers van Ezimit Vino zijn vastbesloten een toonaangevend bedrijf in de wijnindustrie te worden. Men richt zich vooral op de export. Met name naar Kroatië, Canada en Scandinavië. En last but not least, hun bedrijfsmotto is: Uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! En dit lukt ze uitstekend volgens ons. Altijd een smakelijk glas wijn die geen aanslag op de portemonnee is!

 

 

Bekijk Ezimit

Ezimit Vranec

Rood | Macedonië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Ezimit Vranec  is een jonge droge rode wijn die de levendige en rijke kenmerken van deze inheemse druif laat zien.  De Vranec-druif is de belangrijkste druif van Noord-Macedonië en is goed voor meer dan 50% van de rode wijn die in de regio wordt verbouwd. Als een nakomeling van de Primitivo-druif, staat de jonge Vranec bekend om zijn lichtpaarse kleur en sterke tannines. De wijn is diep robijn van uiterlijk, kenmerkend voor deze druif. In de neus een aroma van aardbeienjam en wilde bessen. Een gemiddelde zuurgraad, wel fors in de tannine en een volle body. Verwacht bij deze wijn een lange afdronk. Net als in de neus proef je zwart fruit zoals braam en bosbes en wat pittige tonen van milde zwarte peper. Duidelijk Syrah verwante aroma's. Dit is het perfecte uitstapje van een wijnliefhebber naar de wereld van de Macedonische wijn. Je zult niet teleurgesteld zijn. Deze wijn past goed bij een verscheidenheid aan gebakken en gegrild rundvlees. Ook geschikt voor bij harde kazen. 

Korte omschrijving

Lokale held uit Macedonië. Krachtig, Syrah-achtig met duidelijk meer warmte. Braam, bosbes en het zwarte pepertje. Toch maar wat bij eten.

Overige informatie

De naam Vranec heeft diverse betekenissen zoals “zwart en sterk paard” en “zwarte raaf” hiermee wordt ook het karakter van de wijn goed gesymboliseerd. Vranec levert donkere (zwarte) wijnen op die warm en krachtig zijn en goed aansluiten bij de eetcultuur in het Balkan gebied.

Product specificaties

Artikelnummer C22015
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Vranec
Land Macedonië
Streek Vadar River Valley
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 5319990355539
EAN fles 5319990354327