Ezimit Viognier

Wit | Macedonië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Ezimit Viognier

Ezimit

Ezimit Winery is een wijnmakerij, opgericht in 1991, en in privé-eigendom gevestigd in Macedonië. Ze integreren de traditie van druiventeelt die door de eeuwen heen in Macedonië aanwezig is geweest, samen met de toptechnologie die Ezimit Vino tegenwoordig bezit. Hier geen wet van de remmende voorsprong dus! Het klimaat geeft zeer goede resultaten voor hun aangeplante druivenrassen: Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Kratosija, Plavac, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat, Zupljanka.  Het bedrijf beheert maar liefst 400 hectare aan wijngaarden. In Europa is het volgens de ‘Austrian wine knights’ het op 3 na modernste wijnbedrijf. Het is daarnaast een zeer milieuvriendelijk werkend wijnhuis.De druiven groeien in een ecologisch gebied en worden met de hand geplukt. Eigenaren, management en medewerkers van Ezimit Vino zijn vastbesloten een toonaangevend bedrijf in de wijnindustrie te worden. Men richt zich vooral op de export. Met name naar Kroatië, Canada en Scandinavië. En last but not least, hun bedrijfsmotto is: Uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! En dit lukt ze uitstekend volgens ons. Altijd een smakelijk glas wijn die geen aanslag op de portemonnee is!

 

 

Bekijk Ezimit

Ezimit Viognier

Wit | Macedonië | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het wijnhuis Ezimit uit Macedonië pakt het goed aan door ook in dit zonovergoten gebied de Viognier aan te planten. Geen gemakkelijke druifje maar met de juiste zorg hebben ze hier een prachtig resultaat. In de geur typische Viognier aroma's als rijpe banaan, abrikoos, honing en kamille. De smaak is vol en zacht in de aanzet, vervolgens veel fruitige en kruidige tonen met een mooie lange afdronk. Geen storende zuren waardoor de wijn een romig mondgevoel heeft.  Uitstekend alternatief voor de Franse Viognier's. Heel veel wijn voor weinig geld. Mooie combi voor bij een vispannetje met bladerdeeg uit de oven.  Marokkaanse Tajine van kip met abrikozen. Of Blanquette de Volaille. Heerlijk!  Enfin, prachtig allemaal, ook gewoon lekker bij de borrel met een kaasplankje.

Korte omschrijving

Vrolijke Viognier uit Macedoniƫ. Droog en romig mondgevoel. Aroma's van abrikoos en honing. Past ook bij romige gerechten.

Product specificaties

Artikelnummer C22013
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Viognier
Land Macedonië
Streek Vadar River Valley
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 5319990355690
EAN fles 5319990354198