Ezimit Sauvignon Blanc

Wit | Macedonië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Ezimit Viognier

Ezimit

Ezimit Winery is een wijnmakerij, opgericht in 1991, en in privé-eigendom gevestigd in Macedonië. Ze integreren de traditie van druiventeelt die door de eeuwen heen in Macedonië aanwezig is geweest, samen met de toptechnologie die Ezimit Vino tegenwoordig bezit. Hier geen wet van de remmende voorsprong dus! Het klimaat geeft zeer goede resultaten voor hun aangeplante druivenrassen: Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Kratosija, Plavac, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat, Zupljanka.  Het bedrijf beheert maar liefst 400 hectare aan wijngaarden. In Europa is het volgens de ‘Austrian wine knights’ het op 3 na modernste wijnbedrijf. Het is daarnaast een zeer milieuvriendelijk werkend wijnhuis.De druiven groeien in een ecologisch gebied en worden met de hand geplukt. Eigenaren, management en medewerkers van Ezimit Vino zijn vastbesloten een toonaangevend bedrijf in de wijnindustrie te worden. Men richt zich vooral op de export. Met name naar Kroatië, Canada en Scandinavië. En last but not least, hun bedrijfsmotto is: Uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! En dit lukt ze uitstekend volgens ons. Altijd een smakelijk glas wijn die geen aanslag op de portemonnee is!

 

 

Bekijk Ezimit

Ezimit Sauvignon Blanc

Wit | Macedonië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een mooie en stuivende Sauvignon Blanc. En nu eens niet van Nieuw-Zeelandse bodem maar uit het onbekende Macedonië. En zeer succesvol ook.  Gemaakt door de zeer moderne winery Ezimit. Hij kenmerkt zich door een aangenaam intens aroma van citroen, kruisbes, Granny Smith appel en witte perzik met een aangename en frisse smaak. Volle body met een zuivere en evenwichtige afdronk. De smaak is fris met een aangename vulling. Dit is echt lekker en ook nog eens bijna voor niks! Echte huiswijn om altijd koel te hebben staan. Prima borrelwijn of met een zomerse picknick met in de mand: een geitenkaasje, wat knoflook garnalen, en een paar plakjes Gravad Lax.

Korte omschrijving

Uitnodigende Sauvignon Blanc. Beetje Loire stijl maar uit Macedoniƫ. Kruisbes, Granny Smith appeltje. Lekker fris en sappig.

Product specificaties

Artikelnummer C22012
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Sauvignon Blanc
Land Macedonië
Streek Vadar River Valley
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 5319990355669
EAN fles 5319990354167