Ezimit Plavac

Rood | Macedonië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Ezimit Viognier

Ezimit

Ezimit Winery is een wijnmakerij, opgericht in 1991, en in privé-eigendom gevestigd in Macedonië. Ze integreren de traditie van druiventeelt die door de eeuwen heen in Macedonië aanwezig is geweest, samen met de toptechnologie die Ezimit Vino tegenwoordig bezit. Hier geen wet van de remmende voorsprong dus! Het klimaat geeft zeer goede resultaten voor hun aangeplante druivenrassen: Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Kratosija, Plavac, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat, Zupljanka.  Het bedrijf beheert maar liefst 400 hectare aan wijngaarden. In Europa is het volgens de ‘Austrian wine knights’ het op 3 na modernste wijnbedrijf. Het is daarnaast een zeer milieuvriendelijk werkend wijnhuis.De druiven groeien in een ecologisch gebied en worden met de hand geplukt. Eigenaren, management en medewerkers van Ezimit Vino zijn vastbesloten een toonaangevend bedrijf in de wijnindustrie te worden. Men richt zich vooral op de export. Met name naar Kroatië, Canada en Scandinavië. En last but not least, hun bedrijfsmotto is: Uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! En dit lukt ze uitstekend volgens ons. Altijd een smakelijk glas wijn die geen aanslag op de portemonnee is!

 

 

Bekijk Ezimit

Ezimit Plavac

Rood | Macedonië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Lange tijd dacht men dat de Plavac Mali druif hetzelfde druivenras was als de Italiaanse Primitivo en de Amerikaanse Zinfandel. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit niet het geval is en deze Plavac Mali toch echt uit Kroatië komt. Wel familie gerelateerd van de Primitivo en de Zinfandel. De wijn heeft inderdaad ook wel wat van deze druiven. Echter verwacht hier geen zoetige aanhef zoals bij bovengenoemde. Duidelijke een droge wijn. Hij is donkerrood van kleur, krachtig aroma van bramen, rijpe pruimen en mediterrane bloemen, heeft iets rokerig's, wat leer en zachte tannines. Rijke fruitige smaken zorgen voor veel vriendelijkheid. Lekker om een keer wat anders op tafel te zetten dan altijd maar geijkte en overbekende druiven. Heerlijk voor bij de barbecue. Langzaam gegaard pulled pork, maar natuurlijk top bij de lokale Cevapcici! Kan ook prima bij de borrel met wat hammetjes en andersoortig gedroogd vlees.

Korte omschrijving

Lokale Plavac Mali druif. Gestoofd fruit, leer, cederhout en zoete kruiden. Medium body. Geen storende tannines. Vriendelijk. Anders dan anders.

Product specificaties

Artikelnummer C22011
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Plavac
Land Macedonië
Streek Vadar River Valley
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 5319990355546
EAN fles 5319990354242