Ezimit Merlot/Cabernet Sauvignon

Rood | Macedonië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Ezimit Viognier

Ezimit

Ezimit Winery is een wijnmakerij, opgericht in 1991, en in privé-eigendom gevestigd in Macedonië. Ze integreren de traditie van druiventeelt die door de eeuwen heen in Macedonië aanwezig is geweest, samen met de toptechnologie die Ezimit Vino tegenwoordig bezit. Hier geen wet van de remmende voorsprong dus! Het klimaat geeft zeer goede resultaten voor hun aangeplante druivenrassen: Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Kratosija, Plavac, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat, Zupljanka.  Het bedrijf beheert maar liefst 400 hectare aan wijngaarden. In Europa is het volgens de ‘Austrian wine knights’ het op 3 na modernste wijnbedrijf. Het is daarnaast een zeer milieuvriendelijk werkend wijnhuis.De druiven groeien in een ecologisch gebied en worden met de hand geplukt. Eigenaren, management en medewerkers van Ezimit Vino zijn vastbesloten een toonaangevend bedrijf in de wijnindustrie te worden. Men richt zich vooral op de export. Met name naar Kroatië, Canada en Scandinavië. En last but not least, hun bedrijfsmotto is: Uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! En dit lukt ze uitstekend volgens ons. Altijd een smakelijk glas wijn die geen aanslag op de portemonnee is!

 

 

Bekijk Ezimit

Ezimit Merlot/Cabernet Sauvignon

Rood | Macedonië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het is zelfs voor veel doorgewinterde wijndrinkers onbekend, maar in Macedonië (voormalig Joegoslavië) wordt reeds duizenden jaren wijn gemaakt. Ondertussen combineren ze bij wijnhuis Ezimit deze eeuwenoude traditie van Macedonische druiventeelt met de nieuwste technologieën. In deze blend van Cabernet Sauvignon en Merlot houden ze het lekker soepel en doordrinkbaar. Een goede structuur maar geen drogende tannines. Levendig rood met een verleidelijk aroma van kersen, pruimen, amandelen en gedroogd fruit. Complexe en krachtige geur. Wijn met delicate smaak met een vleugje jam en bessen die in de mond blijven hangen. Een hele fijne pleaser voor elke wijnliefhebber. Een glas voor elke dag. Zomers even zelfs een beetje koelen geeft nog meer vrolijk fruit. Heerlijke borrel wijn, met wat gezellige hapjes.

Korte omschrijving

Klassieke Bordeaux blend uit Macedoniƫ. Onbekend maar niet onbemind. Vrolijk fruitig. Kers, pruim, amandelbittertje. Soepel drinkend. Absolute hardloper.

Product specificaties

Artikelnummer C22010
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Merlot
Land Macedonië
Streek Vadar River Valley
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 5319990355621
EAN fles 5319990354228