Afbeelding voor fabrikant Ezimit

Ezimit

Ezimit Winery is een wijnmakerij, opgericht in 1991, en in privé-eigendom gevestigd in Macedonië. Ze integreren de traditie van druiventeelt die door de eeuwen heen in Macedonië aanwezig is geweest, samen met de toptechnologie die Ezimit Vino tegenwoordig bezit. Hier geen wet van de remmende voorsprong dus! Het klimaat geeft zeer goede resultaten voor hun aangeplante druivenrassen: Vranec, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Kratosija, Plavac, Pinot Noir, Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc, Muscat, Zupljanka.  Het bedrijf beheert maar liefst 400 hectare aan wijngaarden. In Europa is het volgens de ‘Austrian wine knights’ het op 3 na modernste wijnbedrijf. Het is daarnaast een zeer milieuvriendelijk werkend wijnhuis.De druiven groeien in een ecologisch gebied en worden met de hand geplukt. Eigenaren, management en medewerkers van Ezimit Vino zijn vastbesloten een toonaangevend bedrijf in de wijnindustrie te worden. Men richt zich vooral op de export. Met name naar Kroatië, Canada en Scandinavië. En last but not least, hun bedrijfsmotto is: Uitstekende kwaliteit voor betaalbare prijzen! En dit lukt ze uitstekend volgens ons. Altijd een smakelijk glas wijn die geen aanslag op de portemonnee is!

 

 

De wijnen van Ezimit

6 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als
пино грис uit Macedonië, Pinot Grigio dus. Vriendelijk fruitig. Citrus, bloemig en wat honing. Lekkere doordrinker.
Lokale held uit Macedonië. Krachtig, Syrah-achtig met duidelijk meer warmte. Braam, bosbes en het zwarte pepertje. Toch maar wat bij eten.
Klassieke Bordeaux blend uit Macedonië. Onbekend maar niet onbemind. Vrolijk fruitig. Kers, pruim, amandelbittertje. Soepel drinkend. Absolute hardloper.
Lokale Plavac Mali druif. Gestoofd fruit, leer, cederhout en zoete kruiden. Medium body. Geen storende tannines. Vriendelijk. Anders dan anders.
Uitnodigende Sauvignon Blanc. Beetje Loire stijl maar uit Macedonië. Kruisbes, Granny Smith appeltje. Lekker fris en sappig.
Vrolijke Viognier uit Macedonië. Droog en romig mondgevoel. Aroma's van abrikoos en honing. Past ook bij romige gerechten.