d'Arenberg The Anthropocene Epoch Mencia

Rood | 0.75 L | 2017 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

d'Arenberg The Anthropocene Epoch Mencia

Rood | 0.75 L | 2017 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het Antropoceen is de naam van het tijdperk waarin het aardse klimaat en de atmosfeer de gevolgen ondervinden van menselijke activiteit. Hogere temperaturen dus, meer droogte...en daarom is hier juist de Spaanse Mencia druif aangeplant. Een druif die beter bestand is tegen die grote hitte die Australië steeds vaker teistert. Duidelijk een goede visie want dit is weer een fantastische release van Chester Osborn en zijn team. Een stevig glas met duidelijk wat grip, maar die zachter wordt met de tijd. Intens rood fruit, frisse rabarber en aards tegelijk. Kruiden plus wat specerijen en zwarte peper komen daar in de mond bij. Het soort wijn dat je inpakt bij een lekker gerecht.

Een echte eetwijn, tikje tannineus en kan een sappig vetje aan. Een smaakvol Iberico varkens koteletje of een eendenborst met rood fruit in zijn saus. Van een Marokkaans merguez worstje van de grill is die zeker niet bang. Drink tot 5 jaar.

Korte omschrijving

Spaanse Mencia druif in Down Under. Wijn met duidelijk wat grip, intens rood fruit, rabarbertje, ook aards en peperig. Heeft een stevig en wat vettig gerechtje nodig.

Product specificaties

Artikelnummer C88173
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Mencia
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 29311832000096
EAN fles 9311832000092