d'Arenberg Nostalgia Rare Tawny (0,375 liter)

Rood | 0.375 L | N.v.t. | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

D’Arenberg werkt met minimale of geen irrigatie, pesticiden en kunstmest. Deze omgevingsvriendelijke manier van werken resulteert in wijnen met levendige tannines en een mooie mineraligheid.

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen.


Website D’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

d'Arenberg Nostalgia Rare Tawny (0,375 liter)

Rood | 0.375 L | N.v.t. | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Verleidelijke geuren van gekonfijt rood fruit en rozijnen, ook gebrande tonen van karamel, koffieconcentraat en pure chocolade. Een romige en filmende aanzet gevolgd door tonen van gedroogd fruit, chocolade en koffie. Blend van 40 versterkte wijnen, opgevoed in oud eiken. Gemiddeld leeftijd van minimaal 15 jaar. Na zorgvuldige blending wordt de wijn gebotteld in kleine batches om complexiteit te bewaren.

Spijs & moment

Harde kazen.

Korte omschrijving

Complexe Tawny-stijl uit McClaren Vale, Australië.

Product specificaties

Artikelnummer C88192
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache en Syrah
Alcohol percentage 20.5
EAN doos 49311832877005
EAN fles 9311832877007