d'Arenberg Nostalgia Rare Tawny (0,375 liter)

Rood | 0.375 L | N.v.t. | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

Chester Osborne, 4e generatie Osborne en eigenaar van d’Arenberg,  en direct herkenbaar aan zijn flamboyante overhemden die hij draagt, heeft het wijnimperium van zijn familie laten groeien boven elke verbeelding.

De familie kocht in 1912 78 hectare in McLaren Vale en bouwde hun eerste winery in 1927. Tegenwoordig beslaan de wijngaarden 200 hectare. McLaren Vale staat bekend om zijn intens aromatische Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Grenache. Genesteld tussen glooiende heuvels en een pittoreske kustlijn, ongeveer 35 km ten zuiden van Adelaide. Deze regio heeft een mediterraan klimaat dat ideaal is voor de druiventeelt. Alle wijngaarden van d'Arenberg die in eigendom zijn en ook de wijngaarden welke gehuurd worden, zijn NASAA-gecertificeerd voor biologische en biodynamische processen. Osborne heeft het assortiment, naast de genoemde druivenrassen, uitgebreid met een breed pakket als witte Rhône-achtige melanges, Botrytis Riesling en (zijn nieuwste) Mencía. Van instapniveau tot iconisch, alle d'Arenberg-wijnen worden gemaakt met behulp van traditionele methoden in de wijnmakerij en wijngaard. De vergisting van de rode wijnen vindt plaats in kleine open bakken en zijn soms voetgetreden. Het assortiment omvat meer dan 60 wijnen gemaakt van meer dan 30 variëteiten met stijlen zoals wit, rood, versterkt, sprankelend rood en dessert - die allemaal beschikbaar zijn om te proeven aan de kelderdeur van de Cube...

The Cube heeft wel even wat extra uitleg nodig...

Het idee om de d'Arenberg Cube te bouwen kwam in 2003. Geïnspireerd door de complexiteit en puzzels van het wijnmaken, creëerde Chester het idee van een kubusvormig gebouw welke is vormgegeven als Rubik's cube.  Geopend in 2017. Elk van de vijf niveaus is zorgvuldig ontworpen om de zintuigen te verleiden en te prikkelen, zoals een sensorische wijnkamer, een virtuele vergistingsruimte, een 360-graden videokamer en vele andere ervaringen. Op het hoogste niveau van de d'Arenberg Cube, heeft het proeflokaal een panoramisch uitzicht over McLaren Vale, de Willunga Hills en de Gulf St Vincent. De medewerkers daar kun je alles vertellen over het renpaard Footbolt, geldspinnen, dode armen, lachende eksters, lucky lizards en meer. Als je tijd hebt, ga dan naar het restaurant voor de volledige d’Arenberg ervaring. Dan ben je zeker 4 uur onderweg. Een must-visit voor de wijnliefhebber!

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

d'Arenberg Nostalgia Rare Tawny (0,375 liter)

Rood | 0.375 L | N.v.t. | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Nostalgia...melancholie, meewarig herinneringen ophalend bij de open haard... Pff, niets van dat alles!!  Deze Nostalgia Rare Tawny staat nog vol energie in het leven. Een gemiddelde leeftijd van meer dan 15 jaar, bestaande uit tot 40 verschillende versterkte wijnen die zijn gerijpt in oud eiken, voornamelijk Grenache en Shiraz. In kleine batches gebotteld om de complexiteit, frisheid, intensiteit en weelderigheid te behouden. Elke twee jaar worden kleine hoeveelheden Grenache en af en toe Shiraz verrijkt om meer jong materiaal toe te voegen. De neus is in eerste instantie een waterval van walnoten, geroosterde amandelen met een gerijpt complex eiken karakter.  Het opent zich dan voor gedroogde vruchten, peren en appels met een snufje kaneelkruiden, verder doorsnuffelen levert toffee, gedroogde vijgen en gebrande boter op. De smaak is levendig, tintelend met kruiden en een lift - een fantastische balans tussen frisheid en leeftijd, de zoetheid in toom gehouden door mooie zuren. Steek die haard maar aan alvast!

Briljante afsluiter van een mooi diner. Liefst samen met wat nootachtige kazen als Comté, Gruyere, Maaslander of een lichtere blauwschimmel. Probeer hem ook eens bij een Hollandse appeltaart met pecannoten. Geen bolletje ijs, dat Is een killer voor dit moois!

Korte omschrijving

Down Under Tawny. Elke 2 jaar een verjongingskuur met nieuwe oogst. Complex. Walnoot, krenten, gedroogde vijg, toffee, koekkruiden. Geen kleverigheid maar frisse afdronk. Echte dinerafsluiter.

Product specificaties

Artikelnummer C88192
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.375
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache en Syrah
Alcohol percentage 20.5
EAN doos 49311832877005
EAN fles 9311832877007