D'Arenberg High Trellis Cabernet Sauvignon

Rood | 0.75 L | 2014 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant d'Arenberg The Olive Grove Chardonnay

D’Arenberg

D’Arenberg werkt met minimale of geen irrigatie, pesticiden en kunstmest. Deze omgevingsvriendelijke manier van werken resulteert in wijnen met levendige tannines en een mooie mineraligheid.

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen.


Website D’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

In beeld

D'Arenberg High Trellis Cabernet Sauvignon

Rood | 0.75 L | 2014 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Typische cabernet sauvignon. Cassis en viooltjes in de neus. Rijke volle tonen van o.a. pruim, cassis, aardse tonen en graniet in de smaak.

Korte omschrijving

Een nieuwe wereld Cabernet Sauvignon veel rijp fruit zachte tannines alleen veel eleganter

Overige informatie

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award. D’Arenebrg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!

Wine&Spirits magazine oktober 2015 - 91 pts, Best Buy (2012)

Product specificaties

Artikelnummer C88182
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Appellatie McLaren Vale
Oogstjaar 2014
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.3
EAN doos 29311832327001
EAN fles 9311832327007