D'Arenberg Hermit Crab Marsanne Viognier

Wit | 0.75 L | 2017 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D'Arenberg Stump Jump Shiraz

D’Arenberg

D’Arenberg werkt met minimale of geen irrigatie, pesticiden en kunstmest. Deze omgevingsvriendelijke manier van werken resulteert in wijnen met levendige tannines en een mooie mineraligheid.

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen.


Website D’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

In beeld

D'Arenberg Hermit Crab Marsanne Viognier

Wit | 0.75 L | 2017 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Geur vol van nectarines en papaya en pistache noten. Smaak van wit fruit en noten. Opvallende frisheid.

Korte omschrijving

Een opvallend goed gelukte combinatie tussen de Viognier en Marsanne

Overige informatie

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award. D’Arenberg is nu in conversie richting de Biologische wijnbouw!

Wine Spectator April 2016: 88 pts (2014)

Product specificaties

Artikelnummer C88135
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Marsanne
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Appellatie Mc Laren Vale
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Viognier Marsanne
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 29311832018008
EAN fles 9311832018004