Conceito Vintage port

Rood | Portugal | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Conceito Vintage port

Conceito

CONCEITO WINES is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Cedovim, Vila Nova de Foz Côa, een internationaal project in de Douro-vallei. De verwerving van de 83 hectare wijngaarden rond Vale da Teja begon in de jaren 1940, maar de eerste botteling vond pas plaats met het oogstjaar 2005. Tot dan toe werden de druiven verkocht aan grote port producenten. Een lokaal klimaat wat bijzonder koud kan zijn, hoogte verschillen tussen de 450 en 600 meter en een bodem die vooral bestaat uit graniet en leisteen.  Alle wijngaarden worden biologisch beheerd, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Conceito is de Portugese vertaling van “concept”, en vat de essentie waar dit domein voor staat in één krachtig woord samen. Out of the box denken is daar aan de orde van de dag! Hier worden moderne wijnen gemaakt!

In slechts enkele jaren tijd heeft Conceito een aura van kwaliteit en persoonlijkheid verworven die hen respect bij consumenten over de hele wereld brengt. Rita Marques is het gezicht en als dynamische wijnmaakster de ziel van Conceito. Na haar opleiding over de gehele wereld werd zij de brug die Conceito in staat stelde om geschiedenis te combineren met de ambitie om nieuwe merken te creëren.

CONCEITO produceert jaarlijks in totaal 120.000 flessen in Portugal alsook 25.000 van hun bezit in Nieuw-Zeeland en 5000 in Zuid-Afrika, wat het tot een van de jongste en meest vooruitstrevende Portugese producenten van vandaag maakt. Het assortiment CONCEITO WIJNEN omvat de naast verschillende soorten Port ook diverse klasse wijnen van vaak ondergesneeuwde of vergeten druivensoorten zoals bijvoorbeeld de Bastardo. Ze vallen direct op in het schap of op tafel door hun moderne en nogal onorthodoxe etikettering.

Website Conceito

Bekijk Conceito

Conceito Vintage port

Rood | Portugal | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het terroir van Vale da Teja zorgt voor druiven met een uitstekende zuurgraad en balans, dankzij de bodem, hoogte en verscheidenheid aan variëteiten. Deze Conceito Vintage Port is een levendige, krachtige en jonge Vintage Port-wijn goed voor minimaal 15 jaren kelderrijping. Op dit moment is het een wijn vol aroma's van vers zwart fruit, als wilde bramen, zwarte bessen en bosbessen. De schistbodem geeft hem veel mineraliteit. De wijn heeft een onberispelijke structuur, kleur en concentratie en biedt een volle en rijpe mond, zonder de fantastische zuurgraad die dit gebied biedt te verliezen. Sobere en pittige tannines om de wijn lang te kunnen laten ouderen.  Geen compromissen hier voor wat betreft hun lange levensduur. De wijn om aan je kinderen te schenken én om samen 18 jaar later weer herinneringen mee op te halen. De wijn om samen een speciale maaltijd op passende wijze af te sluiten.

Korte omschrijving

Classic Vintage, intens, kracht en verfijning. Bewaarwijn. 15 jaar minimum en dan samen genieten.

Product specificaties

Artikelnummer C77082
Kleur Rood
Type Versterkt
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 14 graden
Assemblage Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca
Alcohol percentage 19.5
EAN doos 15600318881227
EAN fles 5600318881220