Conceito Vamp Douro white

Wit | Portugal | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Conceito Vamp Douro white

Conceito

CONCEITO WINES is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Cedovim, Vila Nova de Foz Côa, een internationaal project in de Douro-vallei. De verwerving van de 83 hectare wijngaarden rond Vale da Teja begon in de jaren 1940, maar de eerste botteling vond pas plaats met het oogstjaar 2005. Tot dan toe werden de druiven verkocht aan grote port producenten. Een lokaal klimaat wat bijzonder koud kan zijn, hoogte verschillen tussen de 450 en 600 meter en een bodem die vooral bestaat uit graniet en leisteen.  Alle wijngaarden worden biologisch beheerd, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Conceito is de Portugese vertaling van “concept”, en vat de essentie waar dit domein voor staat in één krachtig woord samen. Out of the box denken is daar aan de orde van de dag! Hier worden moderne wijnen gemaakt!

In slechts enkele jaren tijd heeft Conceito een aura van kwaliteit en persoonlijkheid verworven die hen respect bij consumenten over de hele wereld brengt. Rita Marques is het gezicht en als dynamische wijnmaakster de ziel van Conceito. Na haar opleiding over de gehele wereld werd zij de brug die Conceito in staat stelde om geschiedenis te combineren met de ambitie om nieuwe merken te creëren.

CONCEITO produceert jaarlijks in totaal 120.000 flessen in Portugal alsook 25.000 van hun bezit in Nieuw-Zeeland en 5000 in Zuid-Afrika, wat het tot een van de jongste en meest vooruitstrevende Portugese producenten van vandaag maakt. Het assortiment CONCEITO WIJNEN omvat de naast verschillende soorten Port ook diverse klasse wijnen van vaak ondergesneeuwde of vergeten druivensoorten zoals bijvoorbeeld de Bastardo. Ze vallen direct op in het schap of op tafel door hun moderne en nogal onorthodoxe etikettering.

Website Conceito

Bekijk Conceito

Conceito Vamp Douro white

Wit | Portugal | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De wijn een evenbeeld van de dynamische wijnmaakster Rita Marques? Nee, dat nou ook weer niet. Wel een "cutting edge” instapmodel wit van Conceito hier. Dit is een frisse, droge melange van Rabigato, Arinto, Gouveio en Viosinho, zonder houtopvoeding. Alles staat hier in het teken van fris fris fris.... Heldere citruskleur met groenachtige tinten. De wijn heeft tonen van citrus, peer en abrikoos. Ruim voldoende vulling en licht kruidig in de afdronk. In de mond heeft het een goed volume. Opvallend zijn de frisse zuren en het lage alcoholpercentage.  Heerlijk voor vis en schaaldieren, maar ook top voor bij een huisgemaakte Waldorfsalade.

Korte omschrijving

“Cutting edge” strak wit uit de Douro. Citrus, steenfruit. Fris,fris fris. Lekker laag in alcohol.

Product specificaties

Artikelnummer C77078
Kleur Wit
Type Stil
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Rabigato, Códega do Larinho
Alcohol percentage 12
EAN doos 15600318881432
EAN fles 5600318881435