Conceito Tawny port 10 y.o.

Wit | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Conceito Tawny port 10 y.o.

Conceito

CONCEITO WINES is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Cedovim, Vila Nova de Foz Côa, een internationaal project in de Douro-vallei. De verwerving van de 83 hectare wijngaarden rond Vale da Teja begon in de jaren 1940, maar de eerste botteling vond pas plaats met het oogstjaar 2005. Tot dan toe werden de druiven verkocht aan grote port producenten. Een lokaal klimaat wat bijzonder koud kan zijn, hoogte verschillen tussen de 450 en 600 meter en een bodem die vooral bestaat uit graniet en leisteen.  Alle wijngaarden worden biologisch beheerd, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Conceito is de Portugese vertaling van “concept”, en vat de essentie waar dit domein voor staat in één krachtig woord samen. Out of the box denken is daar aan de orde van de dag! Hier worden moderne wijnen gemaakt!

In slechts enkele jaren tijd heeft Conceito een aura van kwaliteit en persoonlijkheid verworven die hen respect bij consumenten over de hele wereld brengt. Rita Marques is het gezicht en als dynamische wijnmaakster de ziel van Conceito. Na haar opleiding over de gehele wereld werd zij de brug die Conceito in staat stelde om geschiedenis te combineren met de ambitie om nieuwe merken te creëren.

CONCEITO produceert jaarlijks in totaal 120.000 flessen in Portugal alsook 25.000 van hun bezit in Nieuw-Zeeland en 5000 in Zuid-Afrika, wat het tot een van de jongste en meest vooruitstrevende Portugese producenten van vandaag maakt. Het assortiment CONCEITO WIJNEN omvat de naast verschillende soorten Port ook diverse klasse wijnen van vaak ondergesneeuwde of vergeten druivensoorten zoals bijvoorbeeld de Bastardo. Ze vallen direct op in het schap of op tafel door hun moderne en nogal onorthodoxe etikettering.

Website Conceito

Bekijk Conceito

Conceito Tawny port 10 y.o.

Wit | Portugal | 0.75 L | N.v.t. | Doos 6 stuks

Over de wijn

Het terroir van Vale da Teja zorgt voor druiven met een uitstekende zuurgraad en balans. Traditioneel komen hier dan ook geweldige Tawny ports vandaan. De Tawny 10 years is een wijn die de kloof overbrugt tussen de twee generaties van het huis Conceito. Rita Marques bracht een nieuw begrip voor deze wijnen, waardoor de melange heel langzaam evolueerde, wat een nieuwe frisheid en rijkdom bracht.  Gekarameliseerde walnoten gemengd met suikerspin en gedroogd fruit. Denk aan Sticky Toffee Pudding besprenkeld met een scheutje vloeibare Banoffee Pie. Subtiele maar aanhoudende zoetheid in de finale. Moeilijk om een tweede glas te weerstaan. Een perfecte wijn voor nootachtige kazen als Franse Comté en Eemlander. En ach, een Hollandse appeltaart, do we need to say more?

Korte omschrijving

Frisse stijl maar met klassiek aroma's. Studentenhaver, Karamel amandel, gedroogde vijg. Glas om bij weg te dromen.

Product specificaties

Artikelnummer C77077
Kleur Wit
Type Versterkt
Druivenras Touriga Nacional
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar N.v.t.
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca
Alcohol percentage 20
EAN doos 15600318880213
EAN fles 5600318880216