Conceito Swartland red

Rood | 0.75 L | 2016 | Portugal | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Conceito Swartland red

Conceito

CONCEITO WINES is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Cedovim, Vila Nova de Foz Côa, een internationaal project in de Douro-vallei. De verwerving van de 83 hectare wijngaarden rond Vale da Teja begon in de jaren 1940, maar de eerste botteling vond pas plaats met het oogstjaar 2005. Tot dan toe werden de druiven verkocht aan grote port producenten. Een lokaal klimaat wat bijzonder koud kan zijn, hoogte verschillen tussen de 450 en 600 meter en een bodem die vooral bestaat uit graniet en leisteen.  Alle wijngaarden worden biologisch beheerd, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Conceito is de Portugese vertaling van “concept”, en vat de essentie waar dit domein voor staat in één krachtig woord samen. Out of the box denken is daar aan de orde van de dag! Hier worden moderne wijnen gemaakt!

In slechts enkele jaren tijd heeft Conceito een aura van kwaliteit en persoonlijkheid verworven die hen respect bij consumenten over de hele wereld brengt. Rita Marques is het gezicht en als dynamische wijnmaakster de ziel van Conceito. Na haar opleiding over de gehele wereld werd zij de brug die Conceito in staat stelde om geschiedenis te combineren met de ambitie om nieuwe merken te creëren.

CONCEITO produceert jaarlijks in totaal 120.000 flessen in Portugal alsook 25.000 van hun bezit in Nieuw-Zeeland en 5000 in Zuid-Afrika, wat het tot een van de jongste en meest vooruitstrevende Portugese producenten van vandaag maakt. Het assortiment CONCEITO WIJNEN omvat de naast verschillende soorten Port ook diverse klasse wijnen van vaak ondergesneeuwde of vergeten druivensoorten zoals bijvoorbeeld de Bastardo. Ze vallen direct op in het schap of op tafel door hun moderne en nogal onorthodoxe etikettering.

Website Conceito

Bekijk Conceito

Conceito Swartland red

Rood | 0.75 L | 2016 | Portugal | Doos 6 stuks

Over de wijn

Hé dat is raar.. Het Portugese bedrijf Conceito maakt ook wijn in Zuid-Afrika.  Rita Marques van Conceito creëerde deze expressieve 100% Syrah in samenwerking met de Boekenhoutskloof Winery  (bekend van het succesnummer Chocolate Block) in Zuid-Afrika. Alle druiven komen uit het Swartland-gebied. Handmatig oogsten. Fermentatie in stalen tanks. Rijping in gebruikte vaten. Rita houdt niet van een weelderige en zoete stijl. Hier heerst frisheid en harmonie, deze wijn weerspiegelt dat heel goed. In een helder, stralend boeket, boordevol fruitcompote. Breed en fris in de mond, subtiele volheid, soepele tannines, sappig fruit, je kunt het niet weerstaan! Laat Rita maar schuiven daar. Wij vinden dit heerlijk.

Korte omschrijving

Bi-lateraaltje tussen Portugal en Zuid-afrika. Nu best friends forever. Spannend en sappig. Fris en fruitig. Steak frites wijn.

Product specificaties

Artikelnummer C77075
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Portugal
Streek Swartland
Appellatie Swartland
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14
EAN doos 15600318881050
EAN fles 5600318881053