Conceito LBV Port

Rood | Portugal | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Conceito Swartland red

Conceito

CONCEITO WINES is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Cedovim, Vila Nova de Foz Côa, een internationaal project in de Douro-vallei. De verwerving van de 83 hectare wijngaarden rond Vale da Teja begon in de jaren 1940, maar de eerste botteling vond pas plaats met het oogstjaar 2005. Tot dan toe werden de druiven verkocht aan grote port producenten. Een lokaal klimaat wat bijzonder koud kan zijn, hoogte verschillen tussen de 450 en 600 meter en een bodem die vooral bestaat uit graniet en leisteen.  Alle wijngaarden worden biologisch beheerd, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Conceito is de Portugese vertaling van “concept”, en vat de essentie waar dit domein voor staat in één krachtig woord samen. Out of the box denken is daar aan de orde van de dag! Hier worden moderne wijnen gemaakt!

In slechts enkele jaren tijd heeft Conceito een aura van kwaliteit en persoonlijkheid verworven die hen respect bij consumenten over de hele wereld brengt. Rita Marques is het gezicht en als dynamische wijnmaakster de ziel van Conceito. Na haar opleiding over de gehele wereld werd zij de brug die Conceito in staat stelde om geschiedenis te combineren met de ambitie om nieuwe merken te creëren.

CONCEITO produceert jaarlijks in totaal 120.000 flessen in Portugal alsook 25.000 van hun bezit in Nieuw-Zeeland en 5000 in Zuid-Afrika, wat het tot een van de jongste en meest vooruitstrevende Portugese producenten van vandaag maakt. Het assortiment CONCEITO WIJNEN omvat de naast verschillende soorten Port ook diverse klasse wijnen van vaak ondergesneeuwde of vergeten druivensoorten zoals bijvoorbeeld de Bastardo. Ze vallen direct op in het schap of op tafel door hun moderne en nogal onorthodoxe etikettering.

Website Conceito

Bekijk Conceito

Conceito LBV Port

Rood | Portugal | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Traditionele Port-vinificatie, zonder ontstelen en Voetgetreden druiven gedurende 2 daagse maceratie in de granieten lagares. De extra twee jaar rijping op fust (vergeleken met een “gewone” Vintage) voor het bottelen maakt de wijn eerder toegankelijk en levert frisheid, balans en diepte op. Zacht en complex.  De LBV Conceito kan solo gedronken worden, of samen met desserts met pure chocolade, bij een gewaagde peppersteak, of lekker bij intense kazen. Volgens ons is deze LBV een Port van topniveau, eentje die nog vele jaren zal evolueren op fles.

Korte omschrijving

Vrolijk kleurrijk label, maar toont ondertussen diep zwart verleidelijk fruit in het glas. Hoge intensiteit vraagt om serieuze partners als chocolade, blauwschimmelkazen.

Product specificaties

Artikelnummer C77081
Kleur Rood
Type Versterkt
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Zoet
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão, Tinta Barroca
Alcohol percentage 19.5
EAN doos 15600318880411
EAN fles 5600318880414