Conceito Douro white

Wit | Portugal | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Conceito LBV Port

Conceito

CONCEITO WINES is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Cedovim, Vila Nova de Foz Côa, een internationaal project in de Douro-vallei. De verwerving van de 83 hectare wijngaarden rond Vale da Teja begon in de jaren 1940, maar de eerste botteling vond pas plaats met het oogstjaar 2005. Tot dan toe werden de druiven verkocht aan grote port producenten. Een lokaal klimaat wat bijzonder koud kan zijn, hoogte verschillen tussen de 450 en 600 meter en een bodem die vooral bestaat uit graniet en leisteen.  Alle wijngaarden worden biologisch beheerd, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Conceito is de Portugese vertaling van “concept”, en vat de essentie waar dit domein voor staat in één krachtig woord samen. Out of the box denken is daar aan de orde van de dag! Hier worden moderne wijnen gemaakt!

In slechts enkele jaren tijd heeft Conceito een aura van kwaliteit en persoonlijkheid verworven die hen respect bij consumenten over de hele wereld brengt. Rita Marques is het gezicht en als dynamische wijnmaakster de ziel van Conceito. Na haar opleiding over de gehele wereld werd zij de brug die Conceito in staat stelde om geschiedenis te combineren met de ambitie om nieuwe merken te creëren.

CONCEITO produceert jaarlijks in totaal 120.000 flessen in Portugal alsook 25.000 van hun bezit in Nieuw-Zeeland en 5000 in Zuid-Afrika, wat het tot een van de jongste en meest vooruitstrevende Portugese producenten van vandaag maakt. Het assortiment CONCEITO WIJNEN omvat de naast verschillende soorten Port ook diverse klasse wijnen van vaak ondergesneeuwde of vergeten druivensoorten zoals bijvoorbeeld de Bastardo. Ze vallen direct op in het schap of op tafel door hun moderne en nogal onorthodoxe etikettering.

Website Conceito

Bekijk Conceito

Conceito Douro white

Wit | Portugal | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een onderscheidend label, dat begint al goed. Een echte klassieke field blend van 10 verschillende druivenrassen ook nog eens. Wat? De druiven ook nog pré-Phylloxera? Het kan niet op. Snel proeven dan ... Strakke en intense neus met frisse tonen van grapefruit, evenals wat witte perzik en intense toast. De smaak is breed maar goed gedefinieerd met noten, brioche, citrus, kruiden, tikje vanille en een goede zuurgraad. Een prachtige witte wijn, die doet denken aan topkwaliteit witte Bordeaux. Mooie complexiteit hier. Wij zetten er hier wat gegrilde langoustines met citroenboter bij. Kwaliteitje hoor!

Korte omschrijving

Field blend van 10 druivenrassen én Pré-phylloxera. Fris strak. Citrus én toast. Klassieke witte Bordeaux maar dan uit Portugal. Top!

Product specificaties

Artikelnummer C77074
Kleur Wit
Type Stil
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 tot 12 graden
Assemblage Rabigato, Códega do Larinho, Códega, Gouveio, Donzelinho Branco, Folgazão, Arinto.
Alcohol percentage 13
EAN doos 15600318881470
EAN fles 5600318881473