Conceito Douro red

Rood | Portugal | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Conceito Douro red

Conceito

CONCEITO WINES is een familiebedrijf met hoofdkantoor in Cedovim, Vila Nova de Foz Côa, een internationaal project in de Douro-vallei. De verwerving van de 83 hectare wijngaarden rond Vale da Teja begon in de jaren 1940, maar de eerste botteling vond pas plaats met het oogstjaar 2005. Tot dan toe werden de druiven verkocht aan grote port producenten. Een lokaal klimaat wat bijzonder koud kan zijn, hoogte verschillen tussen de 450 en 600 meter en een bodem die vooral bestaat uit graniet en leisteen.  Alle wijngaarden worden biologisch beheerd, zonder het gebruik van pesticiden of herbiciden. Conceito is de Portugese vertaling van “concept”, en vat de essentie waar dit domein voor staat in één krachtig woord samen. Out of the box denken is daar aan de orde van de dag! Hier worden moderne wijnen gemaakt!

In slechts enkele jaren tijd heeft Conceito een aura van kwaliteit en persoonlijkheid verworven die hen respect bij consumenten over de hele wereld brengt. Rita Marques is het gezicht en als dynamische wijnmaakster de ziel van Conceito. Na haar opleiding over de gehele wereld werd zij de brug die Conceito in staat stelde om geschiedenis te combineren met de ambitie om nieuwe merken te creëren.

CONCEITO produceert jaarlijks in totaal 120.000 flessen in Portugal alsook 25.000 van hun bezit in Nieuw-Zeeland en 5000 in Zuid-Afrika, wat het tot een van de jongste en meest vooruitstrevende Portugese producenten van vandaag maakt. Het assortiment CONCEITO WIJNEN omvat de naast verschillende soorten Port ook diverse klasse wijnen van vaak ondergesneeuwde of vergeten druivensoorten zoals bijvoorbeeld de Bastardo. Ze vallen direct op in het schap of op tafel door hun moderne en nogal onorthodoxe etikettering.

Website Conceito

Bekijk Conceito

Conceito Douro red

Rood | Portugal | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Dit is het rode vlaggenschip van Conceito.  Een Fieldblend  van 80 jaar oude traditionele Douro-druivenrassen (meer dan 20!), waaronder de Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Rufete om maar wat te noemen. Waar het natuurlijk om gaat hier is: Hoe smaakt het? Deze tinto heeft een mooie levendige, frisse neus van donkere kersen en frambozen met wat bloemige ondertonen en tonen van peper en kruiden. De smaak is fris en kersachtig met wat strak pruimig fruit en mooie zuren. De tannines zijn vrij stevig en er is ook een stevige structuur, evenals goed geïntegreerd eiken. Dit is een frisse, Bourgondische stijl van Douro-wijn met een fijne zuiverheid en focus, en hij zou goed moeten rijpen. Prachtig elegant en perfect ontworpen. Duidelijke bewaar potentieel. Oh ja, 93 punten van de heer R.P. te USA. Goed met een grote roast uit de oven.

Korte omschrijving

“Iron fist in the silk glove” gevoel. Donker fruit, mediterrane kruiden, pure chocolade. Stevig, complex en tannineus. Bewaar én eetwijn pur sang.

Product specificaties

Artikelnummer C77080
Kleur Rood
Type Stil
Land Portugal
Streek Douro
Appellatie Douro
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Tinta Amarela, Rufete
Alcohol percentage 14
EAN doos 15600318881333
EAN fles 5600318881336