Chateau Burgozone Pinot Noir

Rood | Bulgarije | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Côte du Danube Pinot Noir

Burgozone

Voor velen niet bekend maar Bulgarije heeft een eeuwenlange wijntraditie.  Al voor de val van het ijzeren gordijn was het, het eerste Oostblokland dat zijn wijnindustrie afstemde op de markt in Noordwest-Europa.  Al in de jaren '60 werden wijngaarden met 'internationale' druivenrassen aangeplant. Château Burgozone zelf is gelegen in het Noorden van Bulgarije op 150 kilometer van de hoofdstad Sofia. De wijngaarden (100 ha) zijn aangeplant op de steile Zuidhellingen van de Donau rivier. Dit geeft een uniek microklimaat.

Château Burgozone is een zeer jong wijnhuis dat gelijk hoog inzet. Kosten nog moeite werden gespaard bij de realisatie van de indrukwekkende wijnkelders en de aanplant van de wijngaarden. Burgozone is ook de eerste en enige Bulgaarse witte wijnproducent die 91 punten heeft gekregen van Wine Enthusiast, naast de verschillende 90 punten die ze voor hun andere wijnen hebben ontvangen. Daarnaast zijn ze zeer productief en succesvol met de vrij nieuwe Marselan druif die een kruising van de Cabernet Sauvignon druif en de Grenache is. De stijl van de wijnen wordt volgens Château Burgozone zelf gekenmerkt door de 3F's - Fris, Fruitig en Fijn. Nazdrave ! 

Website: Burgozone

Bekijk Burgozone

Chateau Burgozone Pinot Noir

Rood | Bulgarije | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Juist het koele microklimaat van de wijngaarden direct naast de Donau, zorgt ervoor dat deze Pinot Noir een mooie frisse en ranke stijl behoudt. Tel daarbij op de lage temperatuur maceratie en fermentatie op, een beperkte rijping in eikenhouten vaten en je krijgt iets “errug” lekkers. Een bak vol rood fruit, bramen en specerijen, ceder en chocolade. In de neus alsook terugkomend in de mond. Uitstekende intensiteit en lekkere lange afdronk. Geschikt voor alle seizoenen en voor vele gerechten. Van gebraden biologische kip tot aan hertenbiefstukjes met een lepeltje cranberries door de jus. 

Korte omschrijving

Van dure basis Bourgogne naar top betaalbaar Bulgaars, een kleine stap. Try it out! Een fruitmand, peperkoek en beetje cacao. Hoge geniet factor.

Product specificaties

Artikelnummer C25018
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Bulgarije
Appellatie IGP Danube Plain
Oogstjaar 2020
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3800222244360
EAN fles 3800222240362