Carl Ehrhard Blanc de Noirs

Wit | 0.75 L | 2019 | Duitsland | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Herr Ehrhard unfiltered Riesling trocken

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard belichaamt de nieuwe generatie Duitse wijnmakers, die zich specialiseren in droge wijnen van klassieke druivenrassen zoals Riesling en Spätburgunder. Hij is gevestigd in Rüdesheim (Rheingau).

Carl Ehrhard belichaamt de nieuwe generatie Duitse wijnmakers, die al hun kaarten zetten op droge wijnen van klassieke druivenrassen. In het geval van Ehrhard is dat vooral Riesling. Zijn weingut is namelijk gevestigd in Rüdesheim, een van de belangrijkste gemeentes in de Rheingau en daarmee automatisch een Rieslingbolwerk bij uitstek. Ehrhard bezit er percelen op de hellingen van de Rüdesheimer Berg. Hij vinifieert zijn Rieslings in een overwegend droge stijl - 'trocken' of 'feinherb' (fractie minder droog) - met het oog op consumptie aan tafel. Behalve Riesling produceert hij ook een interessante Spätburgunder, de Duitse versie van Pinot Noir. Na Riesling is dit de meest aangeplante druif van de Rheingau.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

Carl Ehrhard Blanc de Noirs

Wit | 0.75 L | 2019 | Duitsland | Doos 6 stuks

Over de wijn

Originele en elegante witte wijn gemaakt van een rode druif, Pinot Noir. Sprankelend helder van kleur met een zeer subtiele rode tint. De geur is uitdagend met delicaat rood fruit en een lichte kruidigheid. Zacht en romig in de mond met een opvallend lange lengte.

Spijs & moment
Een wijn om indruk mee te maken, want maar weinig mensen kennen de witte wijnen gemaakt van Pinot Noir. Leuk dus als cadeau of als aperitief wanneer je wijnliefhebbers op bezoek hebt. De wijn schenk je zo of naast hapjes of gerechten met frisse kazen, salades, gevogelte of zeevruchten.

Past goed bij: borrelhapjes, garnalen, krab, lichte kazen, salades, kip

Korte omschrijving

Originele witte wijn van Pinot Noir met delicaat rood fruit en een zacht mondgevoel

Overige informatie

De in Duitsland prestigieuze wijngids Eichelmann benoemde Carl Ehrhard in 2017 tot ‘Aufsteiger des Jahres’. Oftewel de rijzende ster van het jaar. Bijzonder, want slechts één wijnhuis per jaar krijgt deze toekenning.

Product specificaties

Artikelnummer 22440
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Spätburgunder
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 4031285000245
EAN fles 4031285000238