Carl Ehrhard Berg Roseneck Spätburgunder

Rood | 0.75 L | 2020 | Duitsland | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Carl Ehrhard Berg Roseneck Spätburgunder

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard en zijn familie verzorgen 22 hectare Riesling en Spätburgunder verspreid over zes uitstekende wijngaarden rond de stad Rüdesheim. Het landgoed is in 1815 gesticht door de familie Ehrhard en wordt sinds 1998 gerund door Carl en zijn charmante vrouw Petra. De Ehrhards streven ernaar om wijnen te maken met persoonlijkheid die het unieke karakter van hun wijngaarden tot uitdrukking brengen. En met succes!! Carl Ehrhard is de enige Duitse wijnmakerij die door wijnrecensent Eichelmann alsook door wijnmagazine Vinum wordt onderscheiden als de "Aufsteiger des Jahres”.

De zes wijngaarden in hun bezit - Berg Rottland, Berg Roseneck, Bischofsberg, Kirchenpfad, Klosterberg en Klosterlay liggen aan de steile oevers van de Rijn en worden onderhouden zonder het gebruik van kunstmest of herbiciden. In de wijnmakerij omarmen de Ehrhards traditionele methoden en behouden ze de fruitzuiverheid door minimale tussenkomst. De fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaats zonder toevoeging van gisten.  Deze precieze, krachtige wijnen zijn levendig en fris in hun jeugd en ontwikkelen een grote diepte en karakter terwijl ze hun helderheid behouden naarmate ze ouder worden.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

Carl Ehrhard Berg Roseneck Spätburgunder

Rood | 0.75 L | 2020 | Duitsland | Doos 6 stuks

Over de wijn

Absolute Rheingau Spätburgunder referentie van wijngrootheid Carl Ehrhard. Druiven van de steile Roseneck wijngaard die vol op het zuiden ligt. Weinig interventie in de kelder waar ook alles volgens de zwaartekracht verplaatst wordt. Het zijn ook geen geforceerde wijnen maar komen heerlijk ontspannen over.

De neus doet denken aan zwarte kersen met een beetje gedroogde bosbes, een vleugje vlierbes en een tikje donkere, 85 % chocolade. In de mond wordt die nog steeds gekenmerkt door de jeugdige tannines. De wijn mag best rustig even langer liggen in uw kelder. Vooral niks forceren... Es lohnt sich! Begeleider van lamsnek uit de tajine, reebiefstuk en gegrilde groenten.

Korte omschrijving

Silky Spätburgunder, Kers, vlierbes. Zweeft naar binnen, blijft lang hangen. Referentiewijn.

Product specificaties

Artikelnummer 23000
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim Berg Roseneck
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Pinot Noir
Alcohol percentage 13
EAN doos 4031285000269
EAN fles 4031285000252