Carl Ehrhard Berg Roseneck Riesling Trocken

Wit | 0.75 L | 2018 | Duitsland | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Frau Ehrhard "natürlich" Riesling trocken

Carl Ehrhard

Carl Ehrhard en zijn familie verzorgen 22 hectare Riesling en Spätburgunder verspreid over zes uitstekende wijngaarden rond de stad Rüdesheim. Het landgoed is in 1815 gesticht door de familie Ehrhard en wordt sinds 1998 gerund door Carl en zijn charmante vrouw Petra. De Ehrhards streven ernaar om wijnen te maken met persoonlijkheid die het unieke karakter van hun wijngaarden tot uitdrukking brengen. En met succes!! Carl Ehrhard is de enige Duitse wijnmakerij die door wijnrecensent Eichelmann alsook door wijnmagazine Vinum wordt onderscheiden als de "Aufsteiger des Jahres”.

De zes wijngaarden in hun bezit - Berg Rottland, Berg Roseneck, Bischofsberg, Kirchenpfad, Klosterberg en Klosterlay liggen aan de steile oevers van de Rijn en worden onderhouden zonder het gebruik van kunstmest of herbiciden. In de wijnmakerij omarmen de Ehrhards traditionele methoden en behouden ze de fruitzuiverheid door minimale tussenkomst. De fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaats zonder toevoeging van gisten.  Deze precieze, krachtige wijnen zijn levendig en fris in hun jeugd en ontwikkelen een grote diepte en karakter terwijl ze hun helderheid behouden naarmate ze ouder worden.


Website Weingut Carl Ehrhard

Bekijk Carl Ehrhard

Carl Ehrhard Berg Roseneck Riesling Trocken

Wit | 0.75 L | 2018 | Duitsland | Doos 6 stuks

Over de wijn

Selectieve, zeer late handmatige pluk van de gezonde biologische druiven van de Berg Roseneck. Natuurlijke vergisting. Er worden geen klaringsmiddelen gebruikt, zodat het kenmerk van het type wijngaard behouden blijft.

Als we gaan proeven worden we direct overweldigd door het tropische fruit (ananassnoepjes). Maar er is méér.... Mirabelle pruimpjes, wat groene kruiden als dragon, munt. Oei, complex! Het mondgevoel is fris, en tegelijkertijd krachtig. Met lange zinderende zuren op het eind. Een wijn die gerust enkele jaren kan ouderen en dat misschien ook wel verdient. Mag bij de Wienerschnitzel maar super bij gamba's van de grill met een kneepje limoensap erover.

Korte omschrijving

Extra rijpe Riesling van de Roseneck berg. Strakdroog tropisch fruit, mandarijn, groene kruiden, complex.

Product specificaties

Artikelnummer 22494
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Riesling
Land Duitsland
Streek Rheingau
Appellatie Rüdesheim
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Riesling
Alcohol percentage 12.5
EAN doos 4031285000085
EAN fles 4031285000078