Côte du Danube Pinot Noir

Rood | Bulgarije | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Côte du Danube Pinot Noir

Burgozone

Voor velen niet bekend maar Bulgarije heeft een eeuwenlange wijntraditie.  Al voor de val van het ijzeren gordijn was het, het eerste Oostblokland dat zijn wijnindustrie afstemde op de markt in Noordwest-Europa.  Al in de jaren '60 werden wijngaarden met 'internationale' druivenrassen aangeplant. Château Burgozone zelf is gelegen in het Noorden van Bulgarije op 150 kilometer van de hoofdstad Sofia. De wijngaarden (100 ha) zijn aangeplant op de steile Zuidhellingen van de Donau rivier. Dit geeft een uniek microklimaat.

Château Burgozone is een zeer jong wijnhuis dat gelijk hoog inzet. Kosten nog moeite werden gespaard bij de realisatie van de indrukwekkende wijnkelders en de aanplant van de wijngaarden. Burgozone is ook de eerste en enige Bulgaarse witte wijnproducent die 91 punten heeft gekregen van Wine Enthusiast, naast de verschillende 90 punten die ze voor hun andere wijnen hebben ontvangen. Daarnaast zijn ze zeer productief en succesvol met de vrij nieuwe Marselan druif die een kruising van de Cabernet Sauvignon druif en de Grenache is. De stijl van de wijnen wordt volgens Château Burgozone zelf gekenmerkt door de 3F's - Fris, Fruitig en Fijn. Nazdrave ! 

Website: Burgozone

Bekijk Burgozone

Côte du Danube Pinot Noir

Rood | Bulgarije | 0.75 L | 2021 | Doos 6 stuks

  • Wine Enthusiast - Best Buy

Over de wijn

De Pinot Noir doet het ook heel prima in nieuwkomer Bulgarije. In de wijngaarden op de 43e breedtegraad wordt de Pinot Noir prima rijp met mooi behoud van zijn zuren. Deze klassieke druif komt helemaal tot zijn recht hier.  Robijnrood van kleur en wat baksteenkleurige tinten. Intens en langdurig aroma van rode Hollandse kers, wat rokerig, donkerchocolade en vanille. Kersen, framboos en pruim komt duidelijk in de smaak naar voren. Zeer goede lengte en afdronk met aroma's van rook envanille. Super voor bij een salade met gerookte eendenborst en frambozendressing. Mag ook bij de gebraden kip op zondag.

Korte omschrijving

Mooi rijpe Pinot. Kers, smoky en vanille. Veel lengte. Lichtgekoeld?

Overige informatie

Wine Enthusiast - BEST BUY - 90 punten (2020)
“This light cherry red Bulgarian Pinot Noir has aromas of black cherry and red raspberry with top notes of tabacco an saddle leather. It is sof on entry with flavors of cherry vanilla, tabacco leaf and a bright splash of ripe macerated cherries on the finish”

Product specificaties

Artikelnummer C25015
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Bulgarije
Appellatie IGP Danube Plain
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 14 tot 16 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 3800222241208
EAN fles 3800222241192