Boutinot Les Six Cairanne magnum

Rood | Frankrijk | 1.5 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Wildeberg Terroirs Chenin Blanc Paarl

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Boutinot Les Six Cairanne magnum

Rood | Frankrijk | 1.5 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

“Les Six” slaat hier op de gebruikte klassieke blend van 6 verschillenden druiven. Geen ratjetoe maar weloverwogen en het levert meer complexiteit op dan gemiddeld. Hier draait het om elegantie en de expressie van zes verschillende druivensoorten. Vol van smaak en complex met de typische frisheid dankzij de hoger en koeler gelegen wijngaarden. Geuren en smaken van rood, zwart fruit en een zwart pepertje met levendige, expressieve afdronk. Allemaal ondersteund door een goede structuur en soepele tannines. Deze wijn is fantastisch met gekruide lamsgerechten als lamsbout en bijvoorbeeld een lamsrack. Door zijn geroosterde tonen geweldig bij een gegrilde groenten salade.

Korte omschrijving

Wat frissere stijl, rood en zwart fruit, pepertje. Lekker expressief glas. Zuiver op de graat.

Product specificaties

Artikelnummer C53068
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Cairanne
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 1.5
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre, Carignan Noir, Cinsault. Counoise
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 34305600097267
EAN fles 3430560009729