Boutinot Les Cerisiers Côtes du Rhône rosé

Rose | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Boutinot Les Six Cairanne

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Boutinot Les Cerisiers Côtes du Rhône rosé

Rose | 0.75 L | 2021 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Gemaakt met behulp van de 'rosé de presse'-methode zodra de druiven worden geplukt. Hele zachte persing extraheert zoveel mogelijk aroma en smaak zonder enige tannine.  Uiteraard daarna ook op extra lage temperatuur vergist voor veel frisheid. Het resultaat mag er dan ook zijn. Klassiek zalmroze kleur. Verleidelijke rozenbottelsiroop, wilde bessen en morellen in de neus. Rode aalbesjes en verse frambozen liften lekker mee in de afdronk. Fijne zuurtjes voor lekker wat spanning. Smaakt direct naar meer! Uiteraard ideaal voor een long lazy lunch onder de lindenboom. Gepocheerde zalm in aspic, salade Nicoise en Tonijn sashimi.

Korte omschrijving

Zalmkleurig. Fruitig en vriendelijk, frisse aalbesjes en morellen. Topcombi voor bij een lichte lunch.

Product specificaties

Artikelnummer C53097
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Streek Rhône
Appellatie Côtes du Rhône
Oogstjaar 2021
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Grenache Gris, Cinsault
Alcohol percentage 13
EAN doos 13430560001577
EAN fles 3430560001570