Boutinot La Côte Sauvage Cairanne

Rood | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Boutinot La Côte Sauvage Cairanne

Boutinot

Boutinot. Wat en Wie is Boutinot? Je kan beter stellen: wat is die niet? Domaine Boutinot is een hele grote wijnproducent. Eentje met armen over de gehele wereld. Exporteert naar 40 landen. Zijn “home-base en wijnhart ligt in de Zuid Rhône. Daar ligt ook zijn grote liefde:  De 7 wijngaarden van Domaine Boutinot zijn beplant met klassieke Zuid-Rhône-variëteiten: oude wijnstokken Grenache Noir, Syrah, Mourvèdre en de meer traditionele Carignan Noir. Ze vallen allemaal binnen de Cairanne Cru-kaart, gesanctioneerd in 2016 toen Cairanne zijn eigen appellation kreeg. Verbluffend van kwaliteit en prachtig het lokale terroir weerspiegelend. Biologisch werkend waar het kan en hele strenge eisen naar hun partners.

Maar uitzonderlijk misschien voor een Fransman.... Hij durft ook over de grens (vooruit) te kijken met bezittingen in Engeland, Piëmonte en Zuid-Afrika. Men streeft ernaar om consequent hun gemaakte wijnen zo relevant, interessant en commercieel mogelijk te houden en tegelijkertijd het absoluut allerhoogste niveau van kwaliteit en prijs verhouding te handhaven. En dat proef je!  Boutinot heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar! Topper!


Website Boutinot

Bekijk Boutinot

Boutinot La Côte Sauvage Cairanne

Rood | 0.75 L | 2019 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Intense romige kersen met een hint van kruiden/pepertje en rijpe kersen en kaneel in de afdronk

Korte omschrijving

Mooie volle rijpe wijn met diepte

Overige informatie

James Suckling - 91 punten (2019)
“A good introduction to the generous and powerful but bright and cool wines of this up-and-coming appellation. There’s so much herbal freshness and roasted fennel character in the ample body. Quite long and lively finish. Could certainly spend a few more years in the bottle.”

Product specificaties

Artikelnummer C53074
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Grenache
Land Frankrijk
Appellatie Cairanne
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Grenache, Syrah, Mourvedre en Counoise
Alcohol percentage 14
EAN doos
EAN fles 3430560001549