BIOD. Pura Fe Garnacha/Syrah

Rood | Chili | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Antiyal

Antiyal

Antiyal is opgericht door Alvaro Espinoza. Wijnmaker en consultant voor o.a. Vinedos Emiliana in Chili en door Decanter in 2015 bekroond tot een van de meest invloedrijke wijnmakers ter wereld.

Antiyal is in 1996 opgericht door wijnmaker Alvaro Espinoza en zijn gezin. Alvaro komt uit een echte wijnfamilie. Zo was zijn opa Lautaro een wijnhandelaar in de jaren 30 en zijn vader Mario een bekende wijnmaker en docent oenologie. Alvaro heeft deelgenomen aan vele succesvolle projecten en is alom gerespecteerd consultent bij de grote internationaal vermaarde Chileense wijnhuizen. In 2015 is hij door Decanter Magazine zelfs benoemd tot een van de 50 meest invloedrijke wijnmakers van de wereld. Zijn eigen wijngaarden dragen de naam Antiyal. Dit is een woord gebruikt door de Mapuche (Indianen) en betekent “zonen van de zon” Er wordt biodynamisch gewerkt, Alvaro is ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van de wijngaarden en dus de wijn ten goede komt.


Website Antiyal

Bekijk Antiyal

BIOD. Pura Fe Garnacha/Syrah

Rood | Chili | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Wijnhuis Antiyal brengt twee grote persoonlijkheden samen in een wijn. Het is als het samenpersen van een lyrische saxofoon en een zware bas in een fles. Het talent van Alvaro Espinoza wordt zichtbaar gezien hij dit duo een spannend duet weet te laten voortbrengen. 

Het bio dynamische wijn maken, maakt dat Garnacha (veelal bekend als Grenache) zich ruimtelijker en gemoedelijker toont. De Syrah zorgt voor de melodie en geeft het Zuid-Amerikaanse ritme aan de wijn.

De wijn heeft de dichtheid van inkt en het fruit van kersen en bramen. De wijn toont prikkelende kruidigheid heeft een verteerbare structuur. De levendige zuren maken de wijn opwekkend en lang van adem.

Dit duo staat aan je zijde, bij tijdloze gerechten en de eindeloze avonden.

Ps. Alvaro Espinoza is eigenaar/wijnmaker van dit privé domein in de Maipo-Valley. Hij is alom gerespecteerd consultent bij de grote internationaal vermaarde Chileense wijnhuizen.

Korte omschrijving

Kruidige rode wijn met veel rijp stevig rood fruit uitstekende balans tussen zuren en het fruit

Overige informatie

Wijngoed Antiyal is er voor iedereen die op zoek is naar het hart van de Chileense wijnwereld. Het in 1996 door Alvaro Espinoza opgerichte wijnbedrijf bevind zich in de Maipo Vallee, nabij de bruisende stad Santiago. Alvaro komt uit een gepassioneerde wijnmakers familie, en is zelf uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke wijnmakers ter werled door Decanter Magazine. Antiyal wil zeggen ‘De zonen van de zon’, en is een domein dat dicht bij de natuur staat. Het biologisch en biodynamische werken brengt karaktervolle wijnen voort. Wijnen die een sterke verankering voelen met diens herkomst en cultuur. Voeg hier de Chileense finesse en tederheid aan toe, dan is het duidelijk dat de wijnen van Antiyal een verrassende mix genieten van charme en persoonlijkheid. Wijnen die keer op keer blijven verbazen!

Product specificaties

Artikelnummer C36498
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Garnacha
Land Chili
Streek Maipo Valley
Appellatie Maipo Valley
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Assemblage Garnacha/Syrah
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8717242364983
EAN fles 7809590500050