BIOD. Guerila Retro Selection (Orange Wine)

Wit | Slovenië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIOD. Guerila Retro Selection (Orange Wine)

Guerila Biodynamic Wines

Guerila-wijnen zijn speciaal bedacht voor zij met een jonge geest. Niet naar leeftijd, maar voor hen die open staan voor vernieuwingen en de gebaande paden durven te verlaten. Voor diegenen die samenwerking met de natuur zien als een belangrijke waarde en die de voordelen van de lokale oogst begrijpen. Maak kennis met het karakter van Guerila wijnen en laat je uitnodigen voor het avontuur.

Guerila werkt volledig biodynamisch en maakt op een natuurlijke manier wijnen van inheemse druivenrassen met een zuivere stijl. Druiven die worden verbouwd op het estate zijn onder andere Zelen, Pinela, Malvasia en Rebula.

 

Bekijk Guerila Biodynamic Wines

BIOD. Guerila Retro Selection (Orange Wine)

Wit | Slovenië | 0.75 L | 2018 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een levendige, lichtgoude kleur met heldere reflecties. Bijzonder complexe geur met tonen van rauwe amandelen, gedroogde abrikoos, vers gebakken brood, kamille en honing. De smaak is net zo complex, deze begint vol met tonen van gedroogd fruit, vervolgens geven de zuren de wijn lengte waarbij in de finale een verfijnd bittertje naar voren komt. De smaak blijft maar doorgaan, als een echte strijder!

De biodynamisch verkregen Rebula, Zelen, Pinela en Malvasia druiven ondergaan een schilweking van 4 dagen, vervolgens vergist met eigen gist en een jaar lierijping in 1.000 liter houten vaten. Na botteling krijgt de wijn nog een flesrijping van 6 maanden alvorens deze verkocht wordt.

Korte omschrijving

verfijnde witte wijn met body en veel lengte

Overige informatie

Proefschrift Wijnconcours 2020 - Vin Nature Wijn van het Jaar (2018)

Product specificaties

Artikelnummer C81011
Kleur Wit
Type Stil
Land Slovenië
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 3830038579790
EAN fles 3830038579851