BIOD. Eymann Sonnenberg Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2014 | Duitsland | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Weingut Eymann

Weingut Eymann

Werner Eymann is de vader van Vincent, inmiddels steeds meer betrokken binnen het familiebedrijf, die lekker eigenwijs zijn wijnen maakt en samen kijken zij naar wat het terroir hun brengt.

Het wijngoed Eymann ligt in het centrum van het Duitse wijnbouwgebied Pfalz, in het zuidwesten van Duitsland. De wijngaarden liggen op de bovenste terrassen van de Rijn, die tijdens de laatste IJstijd ontstaan zijn. Hoewel hier al 2.000 jaar wijnbouw plaatsvindt - de Romeinen zijn hier destijds mee begonnen - wordt er pas sinds 1983 op biologische wijze wijn geproduceerd. Het wijngoed bezit 15 hectare wijngaard, waarop verschillende druivensoorten verbouwd worden. De bekende druivensoorten Riesling en Pinot Blanc beslaan 5 hectare, op de andere 5 hectare wordt Pinot Gris, Chardonnay, Silvaner, Gewürztraminer en Muskateller verbouwd. Op de overige 5 hectare staan blauwe druivensoorten, zoals Pinot Noir, maar ook Dornfelder, St. Laurent, Regent, Merlot en Cabernet Cubin.


Website Weingut Eymann

Bekijk Weingut Eymann

BIOD. Eymann Sonnenberg Chardonnay

Wit | 0.75 L | 2014 | Duitsland | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze Chardonnay valt op door zijn fris fruitige, nootachtige en ook volle smaak waarin de rijke elegantie fraai aanwezig is.

Korte omschrijving

Mooie elegante licht romige Chardonnay uit de Pfalz

Overige informatie

Het wijngoed Eymann ligt in het centrum van het Duitse wijnbouwgebied Pfalz, in het zuidwesten van Duitsland. De wijngaarden liggen op de bovenste terrassen van de Rijn, die tijdens de laatste IJstijd ontstaan zijn. Hoewel hier al 2.000 jaar wijnbouw plaatsvindt - de Romeinen zijn hier destijds mee begonnen - wordt er pas sinds 1983 op biologische wijze wijn geproduceerd. Het wijngoed bezit 15 hectare wijngaard, waarop verschillende druivensoorten verbouwd worden. De bekende druivensoorten Riesling en Pinot Blanc beslaan 5 hectare, op de andere 5 hectare wordt Pinot Gris, Chardonnay, Silvaner, Gew├╝rztraminer en Muskateller verbouwd. Op de overige 5 hectare staan blauwe druivensoorten, zoals Pinot Noir, maar ook Dornfelder, St. Laurent, Regent, Merlot en Cabernet Cubin.

Product specificaties

Artikelnummer C36110
Kleur Wit
Druivenras Chardonnay
Land Duitsland
Streek Pfalz
Appellatie Q.B.A. Pfalz
Oogstjaar 2014
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 4021798775068
EAN fles 4021798725063