BIOD. Domaine Eugene Meyer Pinot Gris

Wit | 0.75 L | 2017 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIOD. Domaine Eugene Meyer Pinot Blanc

Domaine Eugene Meyer

Sinds 1969 een pionier op het gebied van biodynamische wijnbouw. Traditioneel familie bedrijf met uitsluitend eigen wijngaarden.

Het wijngoed van Eugène Meyer ligt in het Zuiden van de Elzas aan het begin van de wijnroute. In totaal beschikt men over 9 hectare wijngaard. Door de uitstekende ligging van deze wijngaarden heerst hier ’s zomers een bijna mediterraan klimaat, dat de kwaliteit van de geoogste druiven enorm ten goede komt. Eugène Meyer bedrijft al sinds 1969 biodynamische wijnbouw, waarmee hij een pionier op dit gebied in de Elzas is en was. Naast alle elementen van biologische wijnbouw – zoals het verbod op het gebruik van chemische producten in de wijnbouw en de vinificatie – maakt biodynamische wijnbouw ook gebruik van de maankalender. Biodynamische wijnbouw gaat ervan uit dat de kosmos, de planeet, de aarde en de mens nauw met elkaar verweven zijn. De vergisting van de wijnen geschiedt geheel spontaan en zonder toevoeging van gisten.


Website Domaine Eugene Meyer

Bekijk Domaine Eugene Meyer

BIOD. Domaine Eugene Meyer Pinot Gris

Wit | 0.75 L | 2017 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Eugene Meyer was één van de eerste biologische producenten in de Elzas. Een genietwijn. Niet echt droog maar zeker ook niet zoet. Klein beetje vettig

Korte omschrijving

Zeldzaam mooie witte wijn. Een toppinot!

Overige informatie

Het wijngoed van Eugène Meyer ligt in het Zuiden van de Elzas aan het begin van de wijnroute. In totaal beschikt men over 9 hectare wijngaard. Door de uitstekende ligging van deze wijngaarden heerst hier ’s zomers een bijna mediterraan klimaat, dat de kwaliteit van de geoogste druiven enorm ten goede komt. Eugène Meyer bedrijft al sinds 1969 biodynamische wijnbouw, waarmee hij een pionier op dit gebied in de Elzas was en is. Naast alle elementen van biologische wijnbouw – zoals het verbod op het gebruik van chemische producten in de wijnbouw en de vinificatie – maakt biodynamische wijnbouw ook gebruik van de maankalender. Biodynamische wijnbouw gaat ervan uit dat de kosmos, de planeet, de aarde en de mens nauw met elkaar verweven zijn. De vergisting van de wijnen geschiedt geheel spontaan en zonder toevoeging van gisten.

Product specificaties

Artikelnummer C35860
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Pinot Gris
Land Frankrijk
Streek Elzas
Appellatie AC Alsace
Oogstjaar 2017
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 3760009856035
EAN fles 3760009850033