BIOD. Domaine Eugene Meyer Edelzwicker

Wit | 0.75 L | 2014 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIOD. Domaine Eugene Meyer Pinot Blanc

Domaine Eugene Meyer

Sinds 1969 een pionier op het gebied van biodynamische wijnbouw. Traditioneel familie bedrijf met uitsluitend eigen wijngaarden.

Het wijngoed van Eugène Meyer ligt in het Zuiden van de Elzas aan het begin van de wijnroute. In totaal beschikt men over 9 hectare wijngaard. Door de uitstekende ligging van deze wijngaarden heerst hier ’s zomers een bijna mediterraan klimaat, dat de kwaliteit van de geoogste druiven enorm ten goede komt. Eugène Meyer bedrijft al sinds 1969 biodynamische wijnbouw, waarmee hij een pionier op dit gebied in de Elzas is en was. Naast alle elementen van biologische wijnbouw – zoals het verbod op het gebruik van chemische producten in de wijnbouw en de vinificatie – maakt biodynamische wijnbouw ook gebruik van de maankalender. Biodynamische wijnbouw gaat ervan uit dat de kosmos, de planeet, de aarde en de mens nauw met elkaar verweven zijn. De vergisting van de wijnen geschiedt geheel spontaan en zonder toevoeging van gisten.


Website Domaine Eugene Meyer

Bekijk Domaine Eugene Meyer

BIOD. Domaine Eugene Meyer Edelzwicker

Wit | 0.75 L | 2014 | Frankrijk | Doos 6 stuks

Over de wijn

Mooie combinatie onder de noemer Edelzwicker, de combinatie is 30% Sylvaner, 30% Pinot Blanc, 30% Riesling, 5% Muscat en 5% Gewurztraminer, elegant van smaak doch met een lekkere licht kruidige toon

Korte omschrijving

Zacht frisse degelijke Edelzwicker met elegant karakter.

Overige informatie

Het wijngoed van Eugène Meyer ligt in het Zuiden van de Elzas aan het begin van de wijnroute. In totaal beschikt men over 9 hectare wijngaard. Door de uitstekende ligging van deze wijngaarden heerst hier ’s zomers een bijna mediterraan klimaat, dat de kwaliteit van de geoogste druiven enorm ten goede komt. Eugène Meyer bedrijft al sinds 1969 biodynamische wijnbouw, waarmee hij een pionier op dit gebied in de Elzas was en is. Naast alle elementen van biologische wijnbouw – zoals het verbod op het gebruik van chemische producten in de wijnbouw en de vinificatie – maakt biodynamische wijnbouw ook gebruik van de maankalender. Biodynamische wijnbouw gaat ervan uit dat de kosmos, de planeet, de aarde en de mens nauw met elkaar verweven zijn. De vergisting van de wijnen geschiedt geheel spontaan en zonder toevoeging van gisten.

Product specificaties

Artikelnummer C35802
Kleur Wit
Druivenras Silvaner
Land Frankrijk
Streek Elzas
Appellatie AC Alsace
Oogstjaar 2014
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage Sylvaner, Riesling, Pinot Blanc, Muscat en Gewurztraminer
Alcohol percentage 11.8
EAN doos 3760009856097
EAN fles 3760009850095