BIOD. Clos del Mas Priorat

Rood | Spanje | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIOD. Clos del Mas Priorat

Pinord

Bodegas Pinord is een familiebedrijf met een wijn-traditie die meer dan 150 jaar terug gaat. De (huidige) bodega bevindt zich in Vilafranca del Penedes opgericht in 1942 door Josep Maria TetasTegenwoordig zijn er twee generaties die zich bezig houden met het maken van wijnen. Veel wijnen worden gemaakt van inheemse druivensoorten en op traditionele wijze. Uiteraard blijft de familie innoveren en experimenteren met diverse wijnen.  Omdat de familie zo van pionieren en experimenteren houdt hebben zij inmiddels ook wijngaarden in andere wijnstrekenMontasantPriorat. 


Website Bodegas Pinord

Bekijk Pinord

BIOD. Clos del Mas Priorat

Rood | Spanje | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Prachtige volle, maar ook veel rijp rood fruit, wijn gemaakt van Garnacha, Carinena en Cabernet Sauvignon. Na een koele en langzame vergisting rijpt de wijn nog een kleine 6 maanden op Frans en Amerikaans eiken.

Korte omschrijving

Krachtige rijke biodynamische wijn uit Priorat

Overige informatie

Bodegas Pinord is een familiebedrijf met een wijn-traditie die vele jaren teruggaat. Vandaag de dag zijn er twee generaties die zich bezighoud met de brede reeks van wijnen. De winery bevind zich in Vilafranca del Pened├Ęs. Opgericht in 1942, toen de eerste wijnen werden geproduceerd bevind men zich nu in een situatie met alom geroemde en gerenommeerde wijnen. De inheemse druivensoorten hebben zich sterk ontwikkeld en de familienaam is onlosmakelijk verbonden met Pened├Ęs wijnen. Ook is men actief een een aantal andere regio's.

Product specificaties

Artikelnummer C35025
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Cabernet Sauvignon
Land Spanje
Streek Catalonië
Appellatie Priorat
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Assemblage Cabernet Sauvignon, Cariñena, Garnacha
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8410631571039
EAN fles 8410631570032