BIOD. Antiyal Carmenere

Rood | Chili | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Antiyal

Antiyal

Antiyal is opgericht door Alvaro Espinoza. Wijnmaker en consultant voor o.a. Vinedos Emiliana in Chili en door Decanter in 2015 bekroond tot een van de meest invloedrijke wijnmakers ter wereld.

Antiyal is in 1996 opgericht door wijnmaker Alvaro Espinoza en zijn gezin. Alvaro komt uit een echte wijnfamilie. Zo was zijn opa Lautaro een wijnhandelaar in de jaren 30 en zijn vader Mario een bekende wijnmaker en docent oenologie. Alvaro heeft deelgenomen aan vele succesvolle projecten en is alom gerespecteerd consultent bij de grote internationaal vermaarde Chileense wijnhuizen. In 2015 is hij door Decanter Magazine zelfs benoemd tot een van de 50 meest invloedrijke wijnmakers van de wereld. Zijn eigen wijngaarden dragen de naam Antiyal. Dit is een woord gebruikt door de Mapuche (Indianen) en betekent “zonen van de zon” Er wordt biodynamisch gewerkt, Alvaro is ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van de wijngaarden en dus de wijn ten goede komt.


Website Antiyal

Bekijk Antiyal

BIOD. Antiyal Carmenere

Rood | Chili | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Antiyal Carmenere is een uitzonderlijke Carmenere. Het gaat bij deze wijn niet enkel over het gemoedelijke comfort van Carmenere. Het is een wijn dat ons vooral wil uitdagen. De twaalf maanden rijping op betonnen ei hebben de wijn, zijn onschuld doen laten verruilen voor spierkracht en zelfvertrouwen.

Het is een wijn van intens bessenfruit, met ragfijne tannines en fijne laagjes specerijen. Dit alles wordt omgeven door glasheldere zuren met een voortstuwende kracht. Geen moment wordt deze wijn gewichtig of zwoel. Integendeel, het zijn juist de opwekkende bitters die de nasmaak een extra dimensie geven.

Het is een wijn die wel een karaf kan gebruiken. Een wijn die de meest uitdagende gerechten de baas is en in ieder seizoen op zijn plek is.

Wie durft het gesprek met hem aan te gaan! De Antiyal Carmenere

Ps. Alvaro Espinoza is eigenaar/wijnmaker van dit privé domein in de Maipo-Valley. Hij is alom gerespecteerd consultent bij de grote internationaal vermaarde Chileense wijnhuizen.

 

Korte omschrijving

Wellicht de beste Carmenere op de wereld, weelderig rood fruit van o.a. pruimen, zwarte bessen licht kruidig en een zeer aangename lange afdronk

Overige informatie

Wijngoed Antiyal is er voor iedereen die op zoek is naar het hart van de Chileense wijnwereld. Het in 1996 door Alvaro Espinoza opgerichte wijnbedrijf bevind zich in de Maipo Vallee, nabij de bruisende stad Santiago. Alvaro komt uit een gepassioneerde wijnmakers familie, en is zelf uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke wijnmakers ter werled door Decanter Magazine. Antiyal wil zeggen ‘De zonen van de zon’, en is een domein dat dicht bij de natuur staat. Het biologisch en biodynamische werken brengt karaktervolle wijnen voort. Wijnen die een sterke verankering voelen met diens herkomst en cultuur. Voeg hier de Chileense finesse en tederheid aan toe, dan is het duidelijk dat de wijnen van Antiyal een verrassende mix genieten van charme en persoonlijkheid. Wijnen die keer op keer blijven verbazen!

Product specificaties

Artikelnummer C36496
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Carmenère
Land Chili
Streek Maipo Valley
Appellatie Maipo Valley
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos