BIOD. Antiyal

Rood | Chili | 0.75 L | 2014 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Antiyal

Antiyal

Antiyal is opgericht door Alvaro Espinoza. Wijnmaker en consultant voor o.a. Vinedos Emiliana in Chili en door Decanter in 2015 bekroond tot een van de meest invloedrijke wijnmakers ter wereld.

Antiyal is in 1996 opgericht door wijnmaker Alvaro Espinoza en zijn gezin. Alvaro komt uit een echte wijnfamilie. Zo was zijn opa Lautaro een wijnhandelaar in de jaren 30 en zijn vader Mario een bekende wijnmaker en docent oenologie. Alvaro heeft deelgenomen aan vele succesvolle projecten en is alom gerespecteerd consultent bij de grote internationaal vermaarde Chileense wijnhuizen. In 2015 is hij door Decanter Magazine zelfs benoemd tot een van de 50 meest invloedrijke wijnmakers van de wereld. Zijn eigen wijngaarden dragen de naam Antiyal. Dit is een woord gebruikt door de Mapuche (Indianen) en betekent “zonen van de zon” Er wordt biodynamisch gewerkt, Alvaro is ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van de wijngaarden en dus de wijn ten goede komt.


Website Antiyal

Bekijk Antiyal

BIOD. Antiyal

Rood | Chili | 0.75 L | 2014 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De Antiyal, is het smeltpunt waar alle kennis, kunde en toewijding van het gelijknamige wijnhuis samen komt. Alles wat Antiyal te bieden heeft wordt zichtbaar in deze wijn. Het is een wijn gemaakt van 41 % Carmenere, 38% Cabernet Sauvignon en 21 % Syrah. De druiven zijn afkomstig van eigen wijngaarden uit het centrum van de Chileense wijnwereld, de Maipo-Valley.

Antiyal is een compositie van al het rode fruit. Van bosbes, braam tot granaatappel, verweven met anijs, zoethout en speculaas kruiden. Het boeket blijkt slechts een voorbode te zijn op de smaaksensaties die volgen. De Antiyal is rijk, gul en vol van smaak. Maar eveneens verteerbaar, eindeloos gelaagd en omgeven door fijne structuur dat aanvoelt als cacaopoeder. Een wijn die ieder moment en elk gerecht memorabel kan maken.

 Grote klasse vol van charme, Antiyal

 Ps. De wijnmaker Alvaro Espinoza één van de beste wijnmakers van Zuid Amerika en een pionier voor biologische/biodynamische landbouw in Chili.

Korte omschrijving

Werkelijk prachtige wijn gemaakt van 41% Carmenere, 38% Cabernet sauvignon en 21% Syrah uit Maipo. Zeer rijk aan smaak en zeer intens met een fraaie balans.

Overige informatie

Wijngoed Antiyal is er voor iedereen die op zoek is naar het hart van de Chileense wijnwereld. Het in 1996 door Alvaro Espinoza opgerichte wijnbedrijf bevind zich in de Maipo Vallee, nabij de bruisende stad Santiago. Alvaro komt uit een gepassioneerde wijnmakers familie, en is zelf uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke wijnmakers ter werled door Decanter Magazine. Antiyal wil zeggen ‘De zonen van de zon’, en is een domein dat dicht bij de natuur staat. Het biologisch en biodynamische werken brengt karaktervolle wijnen voort. Wijnen die een sterke verankering voelen met diens herkomst en cultuur. Voeg hier de Chileense finesse en tederheid aan toe, dan is het duidelijk dat de wijnen van Antiyal een verrassende mix genieten van charme en persoonlijkheid. Wijnen die keer op keer blijven verbazen!

Product specificaties

Artikelnummer C36495
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Carmenère
Land Chili
Streek Maipo Valley
Appellatie Maipo Valley
Oogstjaar 2014
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 15 tot 17 graden
Assemblage Carmenere, Cabernet, Merlot
Alcohol percentage 14.5
EAN doos
EAN fles 7809590500012