BIO Waterkloof Circumstance Syrah

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waterkloof

Waterkloof

In 1993 begon eigenaar Paul Boutinot zijn zoektocht naar een wijngaard met een duidelijk "terroir” signatuur. De Côte d'Or, Chablis, Paulliac, Barolo, kwamen door hun prijs niet in aanmerking. Hij moest dus een nieuwe klassieker vinden. Het duurde tien jaar om de zoektocht te beperken tot een klein gebied op de zuidelijke en koele hellingen van de Schapenberg, met uitzicht op False Bay in de Kaap. Waterkloof was geboren en het harde werk begon. De eerste oogst als Waterkloof was pas in 2005.

Vanaf het begin werd besloten dat de andere helft van de boerderij gereserveerd moest worden om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden. Als logisch gevolg van deze inspanningen, werd in 2008 besloten om te beginnen met de ombouw van Waterkloof tot een volwaardige boerderij met geïntegreerde biologische en biologisch-dynamische landbouw. Demeter-gecertificeerd tegenwoordig alsook een van de eerste wijndomeinen in Zuid-Afrika die de WWF Biodiversity and Wine Initiative Champion-status ontving.

Waterkloof heeft een hele dierentuin die aan de wijnstokken werkt en het groene team bestaat uit paarden die worden gebruikt in plaats van tractoren om te ploegen, composteren, spuiten en oogsten. Runderen leveren mest voor biodynamische preparaten en compost. Schapen grazen in de wijngaarden, eten onkruid en verrijken de grond met stikstof en kalium uit hun mest. Kippen lopen vrij rond tussen de wijnstokken, eten snuitkevers en leggen verse eieren voor gebruik in het luxe restaurant van het, volledig regeneratieve, landgoed.

Ten slotte werd in 2009 een ultramoderne zwaartekrachtkelder, proeflokaal en restaurant gebouwd op de Schapenberg en begon Waterkloof zijn unieke wijnen over de hele wereld te exporteren. Waterkloof is heden ten dage de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen met een European touch. Hun merken als False Bay, Peacock Wild Ferment en Circle of life zijn tegenwoordig garanties voor topkwaliteit en uniek in hun soort!


Website Waterkloof

Bekijk Waterkloof

BIO Waterkloof Circumstance Syrah

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2016 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Biodynamische Circumstance Syrah heeft een aantal geweldige old school Northern Rhône-kwaliteiten. Veel geweldige natuurlijke zuren die de wijn een fijne, frisse ruggengraat geven, verzwaard met helder fruit en hints van zwarte peper. Heerlijk geparfumeerde neus met hints van witte peper, kruiden en aardse aroma's. Zachtheid in de mond van deze wijn met zeer goed uitgebalanceerde tannines. Een elegante en charismatische wijn, zoals alle van Waterkloof en die een genot is om te drinken. Een heerlijk bord steak tartaar alsmede rood vlees van de grill erbij is erg fijn. Overigens ook voor 100% vegans geschikt want de wijn heeft het vegan label.

Korte omschrijving

Biodynamisch en vegan is deze Franse Rhône- stijl Syrah. Zwart fruit, kruidig, aards. Voor bij de Pepersteak.

Product specificaties

Artikelnummer C89555
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Syrah
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2016
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 16009650000843
EAN fles 6009650000846