BIO Waterkloof Circumstance Mourvédre

Rood | 0.75 L | 2018 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waterkloof

Waterkloof

In 1993 begon eigenaar Paul Boutinot zijn zoektocht naar een wijngaard met een duidelijk "terroir” signatuur. De Côte d'Or, Chablis, Paulliac, Barolo, kwamen door hun prijs niet in aanmerking. Hij moest dus een nieuwe klassieker vinden. Het duurde tien jaar om de zoektocht te beperken tot een klein gebied op de zuidelijke en koele hellingen van de Schapenberg, met uitzicht op False Bay in de Kaap. Waterkloof was geboren en het harde werk begon. De eerste oogst als Waterkloof was pas in 2005.

Vanaf het begin werd besloten dat de andere helft van de boerderij gereserveerd moest worden om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden. Als logisch gevolg van deze inspanningen, werd in 2008 besloten om te beginnen met de ombouw van Waterkloof tot een volwaardige boerderij met geïntegreerde biologische en biologisch-dynamische landbouw. Demeter-gecertificeerd tegenwoordig alsook een van de eerste wijndomeinen in Zuid-Afrika die de WWF Biodiversity and Wine Initiative Champion-status ontving.

Waterkloof heeft een hele dierentuin die aan de wijnstokken werkt en het groene team bestaat uit paarden die worden gebruikt in plaats van tractoren om te ploegen, composteren, spuiten en oogsten. Runderen leveren mest voor biodynamische preparaten en compost. Schapen grazen in de wijngaarden, eten onkruid en verrijken de grond met stikstof en kalium uit hun mest. Kippen lopen vrij rond tussen de wijnstokken, eten snuitkevers en leggen verse eieren voor gebruik in het luxe restaurant van het, volledig regeneratieve, landgoed.

Ten slotte werd in 2009 een ultramoderne zwaartekrachtkelder, proeflokaal en restaurant gebouwd op de Schapenberg en begon Waterkloof zijn unieke wijnen over de hele wereld te exporteren. Waterkloof is heden ten dage de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen met een European touch. Hun merken als False Bay, Peacock Wild Ferment en Circle of life zijn tegenwoordig garanties voor topkwaliteit en uniek in hun soort!


Website Waterkloof

Bekijk Waterkloof

BIO Waterkloof Circumstance Mourvédre

Rood | 0.75 L | 2018 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Een elegante vertolking van deze normaal moeilijke druif. Een druif die heel veel zonne-uren en een hoge gemiddelde temperatuur moet hebben om perfect rijp te worden. Bij het biodynamische Waterkloof hebben ze de juiste omgeving en met groot succes! Wel een laag rendement en maar 4.000 flessen, dat is dan weer jammer. Snel toehappen dus! Met tonen van framboos, donker fruit en kruiden, terwijl een bijna vlezig, wild aroma in de neus kan worden waargenomen. Typische kracht die van deze variëteit wordt verwacht, met een hoge concentratie aan fijne tannine en een verrassende lichtheid, mede geholpen door het lagere alcoholgehalte. Te adviseren bij een côte de boeuf van de grill. Echter ook prima bij een stevig gekruide vegetarische Marokkaanse pastilla.

Korte omschrijving

Wild Boy. Donker fruit, gebraden vlees, cacaotonen. Robuust. Zoekt stevig voedsel om mee te stoeien.

Product specificaties

Artikelnummer C89559
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Mourvèdre
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2018
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 13
EAN doos 16009650000935
EAN fles 6009650000938