BIO Waterkloof Circumstance Cape Coral Mourvèdre rosé

Rose | 0.75 L | 2022 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Waterkloof

Waterkloof

In 1993 begon eigenaar Paul Boutinot zijn zoektocht naar een wijngaard met een duidelijk "terroir” signatuur. De Côte d'Or, Chablis, Paulliac, Barolo, kwamen door hun prijs niet in aanmerking. Hij moest dus een nieuwe klassieker vinden. Het duurde tien jaar om de zoektocht te beperken tot een klein gebied op de zuidelijke en koele hellingen van de Schapenberg, met uitzicht op False Bay in de Kaap. Waterkloof was geboren en het harde werk begon. De eerste oogst als Waterkloof was pas in 2005.

Vanaf het begin werd besloten dat de andere helft van de boerderij gereserveerd moest worden om de zeldzame en overvloedige natuurlijke vegetatie, fauna en flora (fynbos) op het terrein te behouden. Als logisch gevolg van deze inspanningen, werd in 2008 besloten om te beginnen met de ombouw van Waterkloof tot een volwaardige boerderij met geïntegreerde biologische en biologisch-dynamische landbouw. Demeter-gecertificeerd tegenwoordig alsook een van de eerste wijndomeinen in Zuid-Afrika die de WWF Biodiversity and Wine Initiative Champion-status ontving.

Waterkloof heeft een hele dierentuin die aan de wijnstokken werkt en het groene team bestaat uit paarden die worden gebruikt in plaats van tractoren om te ploegen, composteren, spuiten en oogsten. Runderen leveren mest voor biodynamische preparaten en compost. Schapen grazen in de wijngaarden, eten onkruid en verrijken de grond met stikstof en kalium uit hun mest. Kippen lopen vrij rond tussen de wijnstokken, eten snuitkevers en leggen verse eieren voor gebruik in het luxe restaurant van het, volledig regeneratieve, landgoed.

Ten slotte werd in 2009 een ultramoderne zwaartekrachtkelder, proeflokaal en restaurant gebouwd op de Schapenberg en begon Waterkloof zijn unieke wijnen over de hele wereld te exporteren. Waterkloof is heden ten dage de referentie voor Zuid-Afrikaanse wijnen met een European touch. Hun merken als False Bay, Peacock Wild Ferment en Circle of life zijn tegenwoordig garanties voor topkwaliteit en uniek in hun soort!


Website Waterkloof

Bekijk Waterkloof

BIO Waterkloof Circumstance Cape Coral Mourvèdre rosé

Rose | 0.75 L | 2022 | Zuid-Afrika | Doos 6 stuks

Over de wijn

Waterkloof is een familiebedrijf, biologisch-dynamisch en WWF Biodiversity Champion, hoog op de winderige Schapenberg, met uitzicht op False Bay en de Atlantische Oceaan. De Mourvèdre druif is perfect voor Waterkloof, aangeplant met het hoofd in de zon en de voeten in de zee. De Circumstance rosé heeft die beslissing bevestigd en heeft zichzelf prompt bewezen als één van de beste rosés op het zuidelijk halfrond! Lichtgekleurd met delicate aroma's van granaatappels en frambozen en duidelijk wat vuursteen. Er is finesse en elegantie in de mond met aanhoudende frisse zuren in de afdronk. Heerlijk op zichzelf, ook goed bij pittige sushi en sashimi. Trekt de wasabi prima!

Korte omschrijving

Mourvèdre als rosé druif, uitstekende gedachte . Granaatappel, framboos, vuursteen. Bandol en Schapenberg zustergemeentes?

Product specificaties

Artikelnummer C89599
Kleur Rose
Type Stil
Druivenras Mourvèdre
Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appellatie Stellenbosch
Oogstjaar 2022
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 16009650000829
EAN fles 6009650000822