BIO Vida Organica Torrontes

Wit | 0.75 L | 2021 | Argentinië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Vida Organica Torrontes

Vida Organica

Vida Organica valt onder de verantwoordelijkheid van de Zuccardi-familie van Mendoza, Argentinië. De speciale wijngaarden in Santa Rosa en Maipo worden uiteraard volledig organisch onderhouden. De Zuccardi's hebben altijd geloofd dat intensief werken met de natuur de manier is om wijnen van kwaliteit, karakter en aantrekkingskracht te produceren. Vida Orgánica is een viering van een gezonde levensstijl en een levendige omgeving. Vida Orgánica is een spannende lijn van wijnen gemaakt van biologisch geteelde druiven, zonder het gebruik van synthetische producten. Daarnaast wordt er ook met herwinbare energie zeer duurzaam gewerkt. Elk aspect van duurzaamheid in de productie van de wijngaard tot fles is opgenomen om elegante en karaktervolle wijnen te kunnen maken. Niet alleen wordt hier goed voor de druiven gepast maar de mens staat hier ook centraal. Geen groot-grondbezit gedrag hier, maar het Vida Organica label weerspiegelt het respect voor de natuurlijke omgeving alsook een manier van verbetering voor de levenskwaliteit van hun werknemers. Al hun werknemers en hun kinderen kunnen hier een goede basisopleiding volgen. Niet alleen op traditionele kennisoverdracht maar ook op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Viva La Vida met Vida Organica ! Goed bezig daar!

Bekijk Vida Organica

BIO Vida Organica Torrontes

Wit | 0.75 L | 2021 | Argentinië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Torrontès is eigenlijk een druif van Spaanse afkomst maar is nu de trotse witte druif van Argentinië. Een druif die juist houdt van warme dagen en de koele nachten van de Andes. Dan volgt juist nog meer die explosie van aroma's. Muskaatachtig maar met meer frisheid. Een heel spectrum van aroma's: Intens geurende roos, mandarijnenschil, lychee en andere aromatische kruiden. In de smaak blijft hij fris. Net anders dan de Muskaat of Gewürztraminer, spannender ook. Biologische verbouwd door het absolute top wijnhuis Zuccardi. Gaat mooi bij exotisch eten, Thais, Indo. Pakt “wijnhater” koriander goed in. Glorieuze combi met ceviche en pittige mangosalsa.

Korte omschrijving

Explosieve Argentijnse druif. Typisch, veel aroma. Roos, lychee, mandarijnenschil. Fris zuurtje en bittertje in de afdronk. Droog maar werkt uitstekend met pittig eten en in combinatie met fruit.

Product specificaties

Artikelnummer C36592
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Torrontés
Land Argentinië
Appellatie Mendoza
Oogstjaar 2021
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Alcohol percentage 13
EAN doos 17791728002376
EAN fles 7791728002379