BIO Tre Monti Petrignone Sangiovese Supriore Riserva

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Tre Monti Ciardo Chardonnay

Tre Monti

Toen Thea en Sergio Navacchia in de vroege jaren zeventig op weg gingen met dit wijnavontuur wisten ze niet wat hun te wachten stond. Wel hadden ze heel duidelijk het pad voor ogen dat ze gingen bewandelen.  Sergio en Thea, samen op hun eigen manier, waren revolutionairen destijds.  Hun revolutie die begon in de wijngaard bestond uit een  grotere plantdichtheid per hectare en experimenten met niet-traditionele wijnstokken voor die streek. Vittorio en David, hun zonen, zette het levenswerk voort na het overlijden van hun moeder in 1989. Er ontstonden belangrijke samenwerkingen met de beste Italiaanse oenologen die men binnenhaalden. Een jonge Francesco Spagnolli daarna Vittorio Fiore en Donato Lanati, wiens leringen fundamenteel waren voor Vittorio's groei als manager van het agronomisch en oenologisch management van het bedrijf. Vanaf 1997 begon het grote succes met een tre-bicchieri vermelding in de Gambero Rosso. Na de verplichte drie jaar van conversie, vanaf de oogst van 2014, zijn hun druiven en wijnen nu ook biologisch gecertificeerd. Tre Monti is een bewijs dat Emilia Romagna echt niet alleen maar saaie Lambrusco maakt.

Website Tre Monti

Bekijk Tre Monti

BIO Tre Monti Petrignone Sangiovese Supriore Riserva

Rood | Italië | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Sangiovese van 48 jaar oude stokken die sinds 2014 ook biologisch onderhouden worden. De wijngaarden liggen allemaal op het zuiden. Een echte microkosmos hier waarin verschillende grondsoorten voorkomen. Lage opbrengsten maar hoge concentratie. Geconcentreerd van smaak is die ook!

De wijn is helderrood. In de geur veel fruit invloeden van mirre besjes, lichte menthol en kers. In de smaak komen deze aroma's ook terug met een lichte zweem van versgemalen zwarte peper. Lekker stevige tannine voor wat houvast. Lange afdronk. Plankje Prosciutto, Coppa di Parma, Mortadella. Super voor bij de gegrilde Salsiccia picante.

Korte omschrijving

Geconcentreerd glas wijn van oude stokken. Kers, mirre en wat mint. Gecertificeerd Biologisch.

Product specificaties

Artikelnummer C78156
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Emilia Romagna
Appellatie Romagna
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 8003387990102
EAN fles 8003387010107