BIO Tre Monti Ciardo Chardonnay

Wit | Italië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Tre Monti Ciardo Chardonnay

Tre Monti

Toen Thea en Sergio Navacchia in de vroege jaren zeventig op weg gingen met dit wijnavontuur wisten ze niet wat hun te wachten stond. Wel hadden ze heel duidelijk het pad voor ogen dat ze gingen bewandelen.  Sergio en Thea, samen op hun eigen manier, waren revolutionairen destijds.  Hun revolutie die begon in de wijngaard bestond uit een  grotere plantdichtheid per hectare en experimenten met niet-traditionele wijnstokken voor die streek. Vittorio en David, hun zonen, zette het levenswerk voort na het overlijden van hun moeder in 1989. Er ontstonden belangrijke samenwerkingen met de beste Italiaanse oenologen die men binnenhaalden. Een jonge Francesco Spagnolli daarna Vittorio Fiore en Donato Lanati, wiens leringen fundamenteel waren voor Vittorio's groei als manager van het agronomisch en oenologisch management van het bedrijf. Vanaf 1997 begon het grote succes met een tre-bicchieri vermelding in de Gambero Rosso. Na de verplichte drie jaar van conversie, vanaf de oogst van 2014, zijn hun druiven en wijnen nu ook biologisch gecertificeerd. Tre Monti is een bewijs dat Emilia Romagna echt niet alleen maar saaie Lambrusco maakt.

Website Tre Monti

Bekijk Tre Monti

BIO Tre Monti Ciardo Chardonnay

Wit | Italië | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Blend van internationale druivenrassen Chardonnay en Sauvignon Blanc. Van het Imola estate. Gelukkig ver genoeg van het Formule 1 geweld.

Intens strogeel van kleur, met tropisch fruit, kweepeer en vanille en net met dat jenever besje erbij in de neus en mond om het spannend te houden. Fluwelen mondgevoel met genoeg frisheid door die Sauvignon Blanc. Heerlijk voor bij Kalfsvlees met groene kruiden roomsaus, kaasfondue mag ook! 

Korte omschrijving

Frisse stijl Chardonnay uit Romagna.

Product specificaties

Artikelnummer C78159
Kleur Wit
Type Stil
Druivenras Chardonnay
Land Italië
Streek Emilia Romagna
Appellatie IGT Rubicone
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verkwikkend
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Assemblage 85% Chardonnay en 15% Sauvignon Blanc
Alcohol percentage 13
EAN doos 8003387990034
EAN fles 8003387010039