BIO Tre Monti Campo di Mezzo Sangiovese

Rood | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Tre Monti Campo di Mezzo Sangiovese

Tre Monti

Toen Thea en Sergio Navacchia in de vroege jaren zeventig op weg gingen met dit wijnavontuur wisten ze niet wat hun te wachten stond. Wel hadden ze heel duidelijk het pad voor ogen dat ze gingen bewandelen.  Sergio en Thea, samen op hun eigen manier, waren revolutionairen destijds.  Hun revolutie die begon in de wijngaard bestond uit een  grotere plantdichtheid per hectare en experimenten met niet-traditionele wijnstokken voor die streek. Vittorio en David, hun zonen, zette het levenswerk voort na het overlijden van hun moeder in 1989. Er ontstonden belangrijke samenwerkingen met de beste Italiaanse oenologen die men binnenhaalden. Een jonge Francesco Spagnolli daarna Vittorio Fiore en Donato Lanati, wiens leringen fundamenteel waren voor Vittorio's groei als manager van het agronomisch en oenologisch management van het bedrijf. Vanaf 1997 begon het grote succes met een tre-bicchieri vermelding in de Gambero Rosso. Na de verplichte drie jaar van conversie, vanaf de oogst van 2014, zijn hun druiven en wijnen nu ook biologisch gecertificeerd. Tre Monti is een bewijs dat Emilia Romagna echt niet alleen maar saaie Lambrusco maakt.

Website Tre Monti

Bekijk Tre Monti

BIO Tre Monti Campo di Mezzo Sangiovese

Rood | Italië | 0.75 L | 2022 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Deze ‘basis’ Sangiovese van Tre Monti is een uitstekende wijn uit Emilia Romagna. Echter, hier is niks ‘basic’ aan deze wijn! Rood en paars fruit, sappig en een indrukwekkende zachtheid maken dit tot een vriendelijke en verleidelijke Sangiovese. Een diepe, kersenrode kleur. Lekker rond en sappig, heerlijk overladen met vers bosfruit en hints van zwarte zure kers, framboos en viooltjes. Wat gebrande tonen zoals toast, koffie en chocolade.

En tja in Romagna ….is het vaak orgaanvlees wat op tafel komt: gebakken kalfslever met gebakken champignons erbij of voor de durfal: Tripa !

Korte omschrijving

Biologische Sangiovese, bosfruit, kers en veel sap. Mokka en chocolade tonen.

Product specificaties

Artikelnummer C78153
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Sangiovese
Land Italië
Streek Emilia Romagna
Appellatie Romagna
Oogstjaar 2022
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 13.5
EAN doos 8003387990119
EAN fles 8003387010114